Podziel się wrażeniami!
Witam
Zdziwiłem się że niby instrukcja jest gruba jak encyklopedia a nic w niej nie ma sensownego.
Gdzie można znaleźć opisy czym rózną się tryby kino domowe , standard, kino pro ?
To samo co zmni się w parametrach obrazu. ?
widzę że tryby się zmieniają ale fajnie by wiedziec na czym polega dany tryb np: którre rzeczy bardziej realizuje, ostrzejszy czy ciemmniejszy, itp.
W starych sprzetach pisało jasno jaka jest definicja trybu bo skad mam wiedzieć co daje tryb football sport
Tak samo z parametrami . Jasnośc jest oczywista ale np. poziom czerni nie wiem czy nizej to czerniej czy wyżej to czerniej.
Trochę głupio zmianiać na oko jak nie wie sie w którym kierunku jest skala. i jakie byly założenia projektanta trybów.
Grzegorz/
Dziękujemy za zapytanie.
Prosimy o zapoznanie się z przewodnikiem na naszym forum https://community.sony.co.uk/t5/wskazowki-i-faq-telewizory-i-kino-domowe/jak-dobrac-optymalne-ustawi...
Jeżeli chodzi o tryby obrazu w TV, nie posiadają one oddzielnej specyfikacji. W zależności od oglądanego materiału obraz po ustawieniu odpowieniego trybu dostosowuje się do najlepszych parametrów np. dla funkcji sport.
Pozdrawiamy, zespół Sony