Podziel się wrażeniami!
Witam Szanowne Sony,
czy to jest jakiś żart ? Zainstalowałem Waszą aktualizacje do 6.0 i brakuje teraz w youtube opcji 1080p60, każdy filmik który jest tak wrzucony odtwarza w 720p60, nawet nie da się włączyć 1080p!!!!!!
Domagam się natychmiastowych wyjaśnień inaczej zaraz odwiedzę wszystkie serwisy społecznościowe o sprzęcie TV i poinformuję o tym jak "wspaniały" sprzęt jest oferowany oraz zrobię odpowiednie negatywne recenzje...
W poniedziałek dzwonię na infolinię i niestety konsultant posłucha sobie co myślę o Waszym sprzęcie, żądam natychmiastowego naprawienia lub zwrotu pieniędzy za ten bubel.
Drugi problem to tryb "przestrzenny" dzwięku, po aktualizacji po jego włączeniu dialogi w telewizji są znacznie przyciszone. To jest jakiś żart i robienie z klienta idioty.
Witam,
czy ktoś z podobnym modelem (seria W80xC, W75xC) może zobaczyć u siebie czy u niego to działa ? Próbowałem reset fabryczny jak mi doradzono na infolini i ..... to dało, to jest jakiś żart.
Odtwarzając filmiki np:
https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ
odtwarza w 720p60 wygląda to okropnie. Da się jakoś wrócić do poprzedniej wersji software czy mam wzywać technika aby mi zmienił płytę główną na taką z softem 5.1....
Obawiam się, że zrzucanie winy na SONY nie przyniesie żadnego efektu, dlatego że aktualizacja YouTube została wdrożona po stronie Google to raz, a dwa, z tego co widzę chociażby na reddit czy w komentarzach do aplikacji YT w Google Play, faktycznie po jednej z aktualizacji 1080p60 zostało wywalone w AndroidTV.
Więc sony jedyne co może zrobić to kapnąć się że *****, nasi klienci kupują nasze telewizory, super 4k ultra wywalone HD bla bla bla, a YT nas wali w bambuko. Zapewne nie dowiesz się i tak dlaczego Google tak zrobiło nie mniej to nie SONY za to odpowiada i zakładam, że brak 1080p60 nie będzie też argumentem do tego aby serwisować telewizor i uznać reklamację z powodu działań partnera firmy.
Niestety to nie jest problem YT... tu widzę ktoś testował na telewizorze 4k:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/youtube-1080p60/td-p/2324940
bez problemu działa.
Zapewne jakiś wspaniały programista zatrudniony po taniości przez pomyłkę ustawił że max to 1080p a nie 1080p60...
Cóż konkurencyjna marka zaczynająca się na P i kończąca na S która też ma android TV ma RD programistyczne w Indiach, widać tu też idą po taniości...
widze że wątek założony przeze mnie jest przytaczany. Mam identyczny problem, który nadal nie został rozwiązany, i myślę że rozwiązany nie będzie skoro jeszcze nic w ttej kwestii się nie ruszyło.
Daj znać jak po kontakcie z infolinią i czy udało Ci się coś załatwić z SONY.
Dziękujemy za wiadomość. Niezmiernie przykro nam, że sytuacja ta miała miejsce. Skonsultujemy się z naszym zespołem trenerskim i wrócimy do Ciebie z propozycją rozwiązania problemu możliwie jak najszybciej.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony