anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

50w809C youtube po aktualizacji do 6.0

wkurzonyklient
Poszukiwacz

50w809C youtube po aktualizacji do 6.0

Witam Szanowne Sony,

czy to jest jakiś żart ? Zainstalowałem Waszą aktualizacje do 6.0 i brakuje teraz w youtube opcji 1080p60, każdy filmik który jest tak wrzucony odtwarza w 720p60, nawet nie da się włączyć 1080p!!!!!!

Domagam się natychmiastowych wyjaśnień inaczej zaraz odwiedzę wszystkie serwisy społecznościowe o sprzęcie TV i poinformuję o tym jak "wspaniały" sprzęt jest oferowany oraz zrobię odpowiednie negatywne recenzje...

W poniedziałek dzwonię na infolinię i niestety konsultant posłucha sobie co myślę o Waszym sprzęcie, żądam natychmiastowego naprawienia lub zwrotu pieniędzy za ten bubel.

Drugi problem to tryb "przestrzenny" dzwięku, po aktualizacji po jego włączeniu dialogi w telewizji są znacznie przyciszone. To jest jakiś żart i robienie z klienta idioty.

5 ODPOW. 5
wkurzonyklient
Poszukiwacz

Witam,

czy ktoś z podobnym modelem (seria W80xC, W75xC) może zobaczyć u siebie czy u niego to działa ? Próbowałem reset fabryczny jak mi doradzono na infolini i ..... to dało, to jest jakiś żart.

Odtwarzając filmiki np:

https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ

odtwarza w 720p60 wygląda to okropnie. Da się jakoś wrócić do poprzedniej wersji software czy mam wzywać technika aby mi zmienił płytę główną na taką z softem 5.1....

We want to share with everyone how we see the world in 8K. Peru 8K HDR explores the people and landscapes of Peru. This footage was captured in natively in 8K UHD (4320p) and 60fps resolution with the brand new Red Helium 8K Super35mm sensor. Using the most up to date technology we created this ...
profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Obawiam się, że zrzucanie winy na SONY nie przyniesie żadnego efektu, dlatego że aktualizacja YouTube została wdrożona po stronie Google to raz, a dwa, z tego co widzę chociażby na reddit czy w komentarzach do aplikacji YT w Google Play, faktycznie po jednej z aktualizacji 1080p60 zostało wywalone w AndroidTV.

Więc sony jedyne co może zrobić to kapnąć się że *****, nasi klienci kupują nasze telewizory, super 4k ultra wywalone HD bla bla bla, a YT nas wali w bambuko. Zapewne nie dowiesz się i tak dlaczego Google tak zrobiło nie mniej to nie SONY za to odpowiada i zakładam, że brak 1080p60 nie będzie też argumentem do tego aby serwisować telewizor i uznać reklamację z powodu działań partnera firmy. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
wkurzonyklient
Poszukiwacz

Niestety to nie jest problem YT... tu widzę ktoś testował na telewizorze 4k:

https://community.sony.pl/t5/telewizory/youtube-1080p60/td-p/2324940

bez problemu działa.

Zapewne jakiś wspaniały programista zatrudniony po taniości przez pomyłkę ustawił że max to 1080p a nie 1080p60...

Cóż konkurencyjna marka zaczynająca się na P i kończąca na S która też ma android TV ma RD programistyczne w Indiach, widać tu też idą po taniości...

quartist
Poszukiwacz

widze że wątek założony przeze mnie jest przytaczany. Mam identyczny problem, który nadal nie został rozwiązany, i myślę że rozwiązany nie będzie skoro jeszcze nic w ttej kwestii się nie ruszyło.

Daj znać jak po kontakcie z infolinią i czy udało Ci się coś załatwić z SONY.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za wiadomość. Niezmiernie przykro nam, że sytuacja ta miała miejsce. Skonsultujemy się z naszym zespołem trenerskim i wrócimy do Ciebie z propozycją rozwiązania problemu możliwie jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony