anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-50W755C - player, ipla - jakość/premium

ROZWIĄZANE
mazur_7
Poszukiwacz

KDL-50W755C - player, ipla - jakość/premium

Witam,

Zakupilem własnie ww telewizor i mam parę krytycznych uwag:

- jakość obrazu w serwisach i same serwisy wyglądają tragicznie (duzo lepiej wyglądają puszczane przez moje Raspberry Pi)

- obsługa ich jest także tragiczna

- nie ma opcji premium ? O co chodzi ?

Pozdrawiam,

Michał

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

@mazur_7 - Ryzyko każdy bierze na siebie. Ja staram sie sam wyciągać pliki apk z zainstalowanych aplikacji na tablecie. Tak wyciągnałem NC+GO oraz TVN Player.

Aplikacja do wyciągania plików APK

Aplikacja dajaca dostęp do aplikacja instalwoanych z plików apk

Swoją drogą mimo wszystkich wad właśnie za takie zalety(możliwość obchodzenia problemów) nie zmieniłbym telewizora na inny(czytaj z innym smartem).

TVN Player

O aplikacach z Sony Select pisałem tutaj:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 ODPOW. 19
stojak123
Użytkownik

Jakość tych aplikacji w Sony to faktycznie porażka. To dopiero początek problemów z tv Sony. Witamy w klubie.

mazur_7
Poszukiwacz

Hehe :slight_smile: Czegos tu nie rozumiem, apka która jest w TV jest ze starego systemu a nie z google play. Jakby byla z google play to wszystko byłoby dobrze.

mazur_7
Poszukiwacz

Jakieś inne problemy?

Grzesiek_lublin
Poszukiwacz

Wystarczywgrać nową wersjeIplitylko nie z googleplaytylkozwykłychstronpouprzednimzaistalowaniuChrome i odblokowaniu w tvopcjiistalowaniaaplikacji z tej że przeglondarki

Zainstalowałem wszystko co mi potrzeben opruc nc+Go bo jeszcze niema wersji z rosszeżeniem apk.

polecam strone www.apk20.com w łatwy sposób można zinstalować przeglondarkę Pufin i wiele wiele innych

profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

mazur_7
Poszukiwacz

Pierwsza sprawa - a jak bezpieczne są te apki wszystkie ? Czy nie ma tam żadnych backdoorów ?

Druga sprawa - a jak wygląda sprawa z TVN player'em i jak dodawać skróty na główny pulpit ?

profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

@mazur_7 - Ryzyko każdy bierze na siebie. Ja staram sie sam wyciągać pliki apk z zainstalowanych aplikacji na tablecie. Tak wyciągnałem NC+GO oraz TVN Player.

Aplikacja do wyciągania plików APK

Aplikacja dajaca dostęp do aplikacja instalwoanych z plików apk

Swoją drogą mimo wszystkich wad właśnie za takie zalety(możliwość obchodzenia problemów) nie zmieniłbym telewizora na inny(czytaj z innym smartem).

TVN Player

O aplikacach z Sony Select pisałem tutaj:

mazur_7
Poszukiwacz

Dzieki, teraz wszystko jasne :slight_smile: Mam Tableta z Androidem więc sobie wyeksportuje apki stamtad i mam nadzieje ze bedzie hulac :). Ogolnie rzecz biorac nie rozumiem polityki Sony, że blokuje takie apki. Wszystkie powinny byc standardowo dostępne. Duzo ludzi (czytajac opinie) wlasnie rezygnuje z Sony ze wzgledu na to SmarTV które nie dziala że tak powiem - bezingerencyjnie.

Telewizor super wyglada, obraz tez lepszy niz u konkurencji - Samsungi/LG to obraz mialy slaby na filmach demo na których powinny wygladac najlepiej jak sie da. Co dopierow normalnym uzytkowaniu....

mazur_7
Poszukiwacz

Apki da sie zainstalowac ale po pierwsze jakosc zawartosci jest tragiczna jak w natywnych aplikacjach albo gorsza. A dodatkowo zeby je obsluzyc trzeba uzywac i pilota i telefonu jendoczesnie. Jednak tragedia.