anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

65XD9305 po 4 miesiącach

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

65XD9305 po 4 miesiącach

No tak do czego nie mam zastrzeżeń nie piszę bo to naprawdę dobry TV a gdyby to poprawić co opiszę będzie super TV.Będę punktował.Ostatni punkt w filmie.
1.Przełączanie kanałów sporadyczny restart telewizora.
2.Zaczytywanie HDD 1 TB przez wbudowane video trwa 12 minut ! Zainstalowany Kodi widzi po 2 sekundach.
3.Moduł CI+ brak możliwości wybrania ręcznego HDR (Netflix ,Youtube można to zrobić) obraz z satelity HDR też nie rozpoznawalny pomimo standardu obrazu HDR.
4.Przy obsłudze myszki bezprzewodowej brak możliwości zatwierdzania lewym przyciskiem myszy na przeglądarce i na klawiaturze ekranowej.
5.Sortowanie kanałów cyfrowych ,satelitarnych tu dopiero magia jak wybrać np 1.

6.No i od kilku dni jakiś cyrk z pilotem to widać na filmie może bardziej słychać każde kliknięcie  to kursor w dół drugi pilot od starego TV skacze w mgnieniu oka.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Celne uwagi, chociaż wbudowana aplikacja Video jest nieżyciowa, poziom sprzed 20lat i Kodi w pełni spełnia moje wymagania.

Lista rzeczy niepoprawionych ciągle długa:

https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/android-tv-bugs-and-issues/td-p/2040020

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Dzięki za linka tylko znając SONY bo od wielu lat mam ich sprzęty oni słabo słuchają klienta no ale zobaczymy co przyniesie Android 6 potem nie daruję.Pzdr.

profile.country.PL.title
marekjs
Poszukiwacz

Witam ,

Moja krótka historia użytkowania tego modelu:

pros:

- piękny obraz

- Android daje więcej możliwości uruchomienia aplikacji niż zwykły dekoder (pełny Plex, pełny Netflix, przeglądarka np. Chrome, Kodi itp)

- z wybieraniem głosowym, nawet moje dzieci mnie zaskakują jakie cuda można wyczyniać z tym TV

cons:

- cena - w tej cenie, ten TV powinien sam podawać drinki w trakcie oglądania, umyć naczynia w domu itp

- gów..ny tuner DVB-S, wolny jak żółw,

- zwiechy Androida (ale chyba tylko iOS się nie wiesza, ale jeszcze nie widziałem TV na iOS, a szkoda; chyba że genialne pudełko z AppleTV i działającym u mnie Kodi na tym)

- zrobienie swojej listy kanałów to mistrzostwo świata

Rozwiązanie problemu (aby dzieci były zadowolone i małżonka się nie rozwiodła przez ten telewizor):

- dzieci dalej są zachwycone tym TV (YouTube , Netflix dla dzieci, itp itd)

- a małżonce kupiłem VU+ Ultimo 4K, aby dalej bezkonfliktowo mogła oglądać "M jak miłość" z łezką w oku, albo TVN Style

- na VU+ dalej mam Enigmę2 i półsekundowe przełączenie kanałów a nie 5 sekund jak na TV, nie wspominając o łatwym zarządzaniu zdalnie dekoderem, jakości UHD i masą pluginów, których nie ma na Androidzie

i w końcu ja mogę sobie spokojnie wrócić do oglądania Netflixa na moim aJfonie, aJpadzie, bo i tak nie mam czasu na duży ekran...

Na czym kończę z pozdrowieniami świątecznymi dla Wszystkich na forum

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

co do układania listy to naprawdę majstersztyk całe szczęście ,że można to zrobić programem i wrzucić potem z pendriva.Wybieranie kanaów pomiędzy znalezionymi trzema tysiącami zajęłoby chyba wieki.

sebciu0
Poszukiwacz

Prawda, polecam SonyEditor.

profile.country.PL.title
marekjs
Poszukiwacz

Używałem SonyEditor. Równieź robiłem konwersję ulubionych spod SatEditSony (można ułożyć ulubione bazując również na settingach od Enigma2).
Ale odkąd kupiłem zewnętrzny dekoder - zpomniałem o zmartwieniach 0.5 sekundy przełączanie kanałów + Unicable2 robi swoje :slight_smile: i 4K testowe chodzą jak marzenie...