Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich Państwa Serdecznie.
Wczoraj wieczorem nabylem wymieniony w tytule produkt. Byłem swiecie przekonany o słusznosci swojego wyboru i zmianie (zakupinego rok temu) Samsunga z serii JU7000 na rzecz Sony.
Prosze Państwa czy jest mi wstanie ktoś wyjaśnić w sposób logiczny jakim sposobem telewizor który kosztuje 5,5K i na koniec 2016 "posiada wiele przydatnych funkcji" zwiazanych z jego praca w sieci i pomimo tego nie czyta napisów do filmów przechowywanych w wewnetrznej sieci lan na jakims NASie??? Nie Prosze Państwa. To nie jest żadne wyzłośliwianie sie z mojej strony. Poprostu pytam bo przez lata uzywałem produktów firmy konkurencyjnej (podobno tez lidera na rynku TV) i była to funkcjonalność która poprostu działała od tak bez żadnych zabiegów i starań. Bardzo prosze o odpowiedź ze strony przedstawicieli "Sony". Nie chce kopiować materiału na pendrive i w ten sposób z niego korzystać bo nie po to kupiłem kiedyś NAS. Chciałbym równierz mieć możliwość korzystania z usług HBO GO - Prosze Państwa nie mam pojecia czemu produkt nie daje mi takiej możliwośći. Prosze o informacje w jaki sposób uruchomić dwie wymienione przezemnie funkcjonalności. Naprawde jestem żywo rozczarowany swoim zakupem.
Pozdrawiam
W aplikacji Video napisów nie uświadczych.
Spróbuj Kodi lub innego playera.
Dzieki za rade.
W sumie nie wiem czy bede probował. Na pierwszy rzut oka wydaje sie że Sony zrobiło swietny estetyczny produkt ale jak człowiek zaczyna brnąć w szczegóły to wychodzi na to że chcąc sobie kupić ładniejszy lepszy sprzęt pozbawił sie jednych z ważniejszych funkcjonalności a sam producent mo to... wiadomo gdzie. Mam nieprzyjemne wrażenie że to chyba część polityki vendora bo podobne zachowania miały miejsce w przypadku telefonów.
Witam,
Oto informacja, jakie udało nam się uzystać w związku z powyższą kwestią:
Zgodnie ze specyfikacją telewizor nie obsługuje napisów przez DLNA, jedynie z USB. Poniżej link do obsługiwanych formatów z powyższą informacją:
http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/contents/
(link dostępny w przewodniku pomocy zamieszczonym na naszej stronie głównej:
http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/contents/
Dodatkowo informuję, że nasze telewizory dają dostęp do aplikacji umieszczonych w Sklepie Play, jednak nie możemy odpowiadać za dostępność. W przypadku braku szukanych aplikacji należy kontaktować się z jej dostawcą w celu zweryfikowania dostępności dla AndroidTV.
Pozdrawiam serdecznie,
Agneiszka_J
Szanowni Państwo
Mam ten sam problem z moim tv KDLW50829b. Czy mój TV również zgodnie ze specyfikacją nie obsługuje napisów poprzez DLNA? To naprawdę jest jakiś przykry żart. Ile pracy kosztowałoby Państwa doodanie tak drobnej funkcji poprzez aktualizację? Niestety mam ogromny niesmak, tak jak klient, który wpisał ten post i dostał taką informację od Państwa. Czy nie możecie przekazać do centrali Sony naszych uwag i zwyczajnie rozważyć wydanie sostsownej aktualizacji?
Proszę o weryfikację sprawy.
Pozdrawiam serdecznie
poszukaj na forum jeden użytkownik pisał jak odpalić HBO GO na androidzie nawet działa ale to półśrodek no ale działający.Jak nie znajdziesz napisz na priva napiszę Ci co i jak.
Odpowiedź: Mając NAS czy ogólnie udostępnionyfolder na PC można ogladać filmy, słuchać muzyki, oglądać fotki itd. tak samo jak na smartphonie z Androidem. Wystarczy MX PLayer albo Kodi (Kodi polecam z dodatkami na wyszukiwanie napisów ze stron takich jak opensubtittles lub innych stron).
Niestety, ale niektórzy nie wiedzą jak się obsługiwać smartphonem nie dadzą sobie rady z TV z Androidem.
Na Android TV mogę (w 80% zainstalować każdą apkę taką jak na telefonie) i korzystać z dobrodziejstw.
Polecam zainstalowanie ES File Manager, MX PLayer, Kodi, TV Memory Cleaner.
Mając NAS czy udostępnianie katalogów przez PC nie trzeba robić serwera DLNA.
Co do HBO Go to musisz zrobić to ręcznie: ściągnąć apk na pendriva, NAS lub PC z udostepnionym katalogiem i zainstalować na TV (apkę znajdziesz w Ustawieniach-Aplikację) i zobacz czy działa OK. Jak nie to trzeba pisać do HBO coby takie cóś zrobili na ANdroid TV.
Kolega dobrze pisze.
Z tego co idzie wszystko idzie w kierunku nie ściągania plików i oglądania ze streamingu - czyli Kodi wtyczka Exodus i wyszukiwanie napisów polskich do streamingu z opensubtitle. Wszystko ładnie pogrupowane, kategoriami, całkiem dobra jakość jak na streaming (w tym 1080p) oraz możliwość wyszukiwania napisów do streamingu skusi dużą cześć ludzi....