Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam dość nietypowy problem, bo internet w samym telewizorze jest, ale problem jest z "przekazaniem" tego internetu dalej :|. Mam w domu normalne wi-fi z routera (router firmy Cisco, jeśli to istotne, a dostawcą internetu jest Vectra). Z tym routerem łączy się moje TV i do tego momentu wszystko gra. No i w tym momencie w liście dostępnych sieci pojawia się dodatkowa DIRECT "bla bla" Bravia. Każde z urządzeń jakie mam na chacie, łączy się bezproblemowo z tą siecią (po wpisaniu klucza WPS, który się wyświetla na ekranie), ale jest to połączenie tylko i wyłącznie z nazwy, bo sama sieć na tym niby podłączonym urządzeniu nie działa w ogóle. Idąc dalej nie działa przekazywanie ekranu, udostępnianie zdjęć (niby wykrywa połaczenie z TV, ale akcja nie posuwa się ani trochę do przodu), jedynie działa, ku mojemu zaskoczeniu dzieleniu ekranu, kiedy na telefonie odpalam youtube'a. Z góry dziękuję za pomoc
Dziękujemy za zapytanie.
Zalecamy zgłosić sprawę do Autoryzowanego Serwisu Sony. Pod poniższym linkiem znajduje się możliwośc wyszukania naszyc serwisów w całej Polsce:
https://www.sony.pl/dealerlocator/search
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Może ja czegoś nie rozumie. Ma Pani połączenie tv z Cisco i internet na Tv śmiga? Po co przez tv przekazywać dalej sieć jak macierz sieci to Cisco?
Witam,
Ano chodzi o to, że na tyle na ile przejrzałam internet, to żeby korzystać z dobrodziejstw takich jak np. kopia lustrzana, udostępnianie zdjęć/filmow na ekranie TV, wskazane jest, żeby urządzenia były podłączone do tej sieci utworzonej przez telewizor. Jako przyklad przytoczę link: https://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/36993/knowledgebase/1/
U mnie takiego połączenie nawiązać nie można, tzn wyświetla komunikat, że się połączył, ale w praktyce to jakby jendnak nie. I dla przykładu kiedy wejdę w ustawienia Wi-Fi Direct na telefonie to pokazuje TV jako dostępne urządzenie i że nawet się z nim połączyło. Wtedy wchodzę w menu główne androida, wybieram "Przesyłanie" , a tam "Brak dostępnych urządzeń". Screeny poniżej.
A może Pani przesłać jeden wybrany obraz z pamięci telefonu?
Witam,
metodą prób i błędów, w końcu się udało. Nie jestem pewna, ale wygląda , że mój smartfon był niewykrywalny dla TV (mimo, że się z nim połączył, co widać na screenie 2 posty wyżej). Wchodząc w"Więcej ustawień" na ekranie poniżej:
coś kliknęłam, przyznam szczerze, że nie wiem co dokładnie, ale wtedy pojawił się ekran j.n.
i zaczęło działać. Tak czy owak, dziękuję za zainteresowanie tematem. Może komuś w przyszłości okaże się on pomocny Dziękuję!
Nie trzeba się łaczyć z siecią wewnętrzną telewizora aby przesyłać obrazy, mirorring itd. Trzeba być tylko w danej sieci wifi lub LAN. TV sam się połaczy przez wifi direct z telefonem czy laptopem.