Podziel się wrażeniami!
Proszę użytkowników o komentarze w sprawie nowego softu.
Czy zauważył ktoś jakieś istotne zmiany, po wgraniu aktualizacji?
Programiści chyba śpią (Usunięcie zmenu czynności skrótu Tryb Football) Ja dalej mam
Po kilku dniach z nowym oprogramowaniem mogę stwierdzić że jest bardziej stabilnie. System chodzi płynniej. Jakby lepsza jakość obrazu szczególnie jasność.
Mój tv sony kd-75xe8596
Koledzy, wczoraj wgrałem na moim XE9005 aktualizację 6.5629 i muszę się podzielić moimi spostrzeżeniami, otóż zauwałyłem że materiały w 4K i na YouTube i na satelicie Astra i Hodbird się przycinają i nie chodzą płynnie, na tamtej aktualizacji 6.2858 było płynniej,- na HbbTV nie można otwożyć kanałów tel. regionalnej jak włączy się np kanał Gdynia, Kraków..itp to się zawiesi , na tamtej aplikacji chodziło to płynnie,- mój XE9005 nie reaguje po wciśnięciu przycisku na pilocie Action Menue -powinna się pojawić tabelka ;wczytywanie tweetów; u mnie jej nie ma, może coś robię nie tak,- poprawili jedynie pasek Content Bar, oraz szybsza reakcja na polecenia telewizora.
To są tylko moje spostrzerzenia, ale tak jak ktoś tu napisał nigdy więcej Sony.
Dziwne bo na moim sony kd-75xe8596 wręcz odwrotnie. Filmy 4k z YouTube i kanały 4k uhd z astry i hotbird chodzą bardzo płynnie, zdecydowanie lepiej niż wcześniej.
Widocznie żeby jednemu dać, innemu trzeba zabrać 😉
A tak serio. Ma ktoś pojęcie na jaki czas rozłożony jest proces udostępniania aktualizacji dla kolejnych modeli?
Czekam na aktualizację online na XE8005 i na razie pusto. Mam cichą nadzieję, że wydarzy się coś pozytywnego z HDR HLG i ustąpią mgły.
Pozdro!
Rozmawiałem z konsultantem sony w poniedziałek i powiedział że aktualizacja zależy od nr fabrycznego telewizora, i tak mój dostał by ją za jakieś trzy albo cztery tygodnie, i dlatego wgrałem ją wczoraj, i powiedział że ich zdaniem lepiej ją pobrać ręcznie na pena i wgrać.
na razie brak OTA dla 55XD8005
Ogólnie to po historii na tym forum to właśnie polecają OTA - później wychodzi (nawet do 2 miesięcy po premierze nie ma problemów jak po usb i tym samym musu przywracania ustawień fabrycznych....)
@przebinda a rzeczywiście zapomniałem część modeli XD jest z wersją oprogramowania 6.xxx mea culpa !