Podziel się wrażeniami!
Proszę użytkowników o komentarze w sprawie nowego softu.
Czy zauważył ktoś jakieś istotne zmiany, po wgraniu aktualizacji?
Programiści chyba śpią (Usunięcie zmenu czynności skrótu Tryb Football) Ja dalej mam
Czy ktoś juz aktualizował 55XE8505, bo jak widać są różne opinie w zależności co do modelu?
Aktualizacje różnią się w zależności czy wgrasz z tv czy z internetu, dostępna w tv jest starsza, na stronie jest nowsza.
U mnie wczoraj się pojawiła aktualizacja. Mam model xe9005. Mam wrażenie ze szybcie działa może dlatego, ze przy instalacji wyczyścił cache.
Co zauważyłem to szybciej zaskakuje jak np wyłaczam TV przy YT. Po paru godzinach szybko sie włacza cały YT wraz materiałami wideo.
Witam szanowne grono.
Wczoraj informacja o aktualizacji pojawiła się na moim 65A1. Wieczorem zainstalowałem. Tak na szybko to jakby żwawszy się zrobił. Dzisiaj dokładniej posprawdzam jak to działa w praktyce na tym modelu.
Dzisiaj TV 55xd8005 pobrał aktualizację OTA. Odnośnie obrazu nie widzę zmian... Live Footbal nadal jest i dzała tak samo. Zgubił pena (jako pamięć wymienna) - po wyjęciu i wsadzeniu znowu zaczął działać i tyle.... chodził jak chodzi (nie za szybko, nie za wolno), na razie WiFi nie zgubił - nie robiłem przywracanie do ustawień fabrycznych (po ostatniej aktualizacji tak zrobiłem ale nie zauważyłem żadnych zmian) - u mnie o dziwo im dłużej chodzi bez resetu to lepiej....ale głownie TV (UPC+CAM) + Netflix i Youtube.....
Aktualizacja miała naprawić problem automatycznego przyciemniania obrazu przy HDR HLG niestety pozostaje to bez zmian przy kanale Canal +4k.
Nie wytrzymałem i również zainstalowałem na 55XE8505. Jak dla mnie to nie dopatrzylem się żadnych zmian jeżeli chodzi o szybkość działania, po pierwszym uruchomieniu było wolniej, ale po restarcie wróciło do normy, poza zmianą ikony przeglądarki (bo dalej jest to niestety Opera) i pojawieniem się preinstalowanej aplikacji demonstracyjnej. Sony chyba przewiduje moją chęć oddania sprzętu na półkę sklepową, bo zupełnie nie rozumiem do czego ta aplikacja miałaby się przydać. W opcjach dźwięku mam wrażenie, że pojawiła się opcja synchronizacji formatu z systemem audio (nie jestem pewny czy byla wczesniej), nie wiem do czego służy. To tyle pierwszych spostrzeżeń, nie miałem za wiele czasu na testy.
Też mam wrażenie, że doszly jakieś opcje w dźwiękach.
Po drugie ja widzę ogromną zmianęa na plus w płynności działaniu. Np oglądam YT i wyłączam go. Po 5-8h ponownei włączam to błyskawicznie teraz uruchamia film który ostanio odtwarzałem. Poprzednio to strasznie doczytywało i trza było sporo czekać.. A teraz TV zachowuje się tak jakbym w ogóle TVika nie usypiał ..