anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ANDROID 7 dla modeli 2015 2016 2017 ! ! !

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

ANDROID 7 dla modeli 2015 2016 2017 ! ! !

Jak w tytule SONY zapowiedziało że modele od 2015 roku dostaną Androida 7 ! ! !  Piękna wiadomość !

18 ODPOW. 18
profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Zapraszam: https://www.youtube.com/watch?v=PaJd8KEDP_E może to rozwiązanie pomoże Ci dotrzeć do większej liczby aplikacji. To nic innego jak instalowanie aplikacji z Google Play GLOBALNEGO (np. z komputera), wprowadzie nadal nie ma listy aplikacji, ale i tak udało mi się odszukać naprawdę sporo nowych pozycji. 

Widzisz, masz konkretne potrzeby i to jest fajne i takie sugestie powinny trafiać dalej. Ja chciałbym większej interakcji Android - telewizor, w sensie: lepszego dostępu do treści, nie koniecznie powiadomienia FB z prawej.lewej strony w formie chmurki, ale np. powiadomienia dot. tego co lubię: hej, na YT opublikowano nowy odcinek polskich dróg, ktoś Ci przesłał film z wakacji itp... wiadomo że to nie jest dedykowany system więc trudno będzie osiągnąć takie coś ale... jakoś na tabletach to działa, na telefonach. W sumie zbieram sięod dawna do wielkiego testu aplikacji e-mail, zapiszę sobie aby sprawdzić powiadomienia.

Bo np. Any.Do czy budziki ładnie się nakładają na ekran, niezależnie od uruchomionego źródła obrazu, np. hdmi dekoder UPC... 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
([-_([-_-])_-]) Więcej informacji w opisie niżej.([-_([-_-])_-]) Zapraszam także na www.karczma.edu.pl Gdzie się podziały fajne aplikacje dla TV? Czy naprawdę AndroidTV nie ma nic ciekawego do zaoferowania? Ma i to naprawdę sporo. Kluczem do tego aby poznać Google Play Store i aplikacje dla ...
profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

Mam takie samo zdanie na ten temat  Przez lata przechodzę z jednego Androida na następny, i co się zmienia? Kosmetyczne poprawki nie zauważalne gołym okiem chodzi mi o zabezpieczenia i inne tym podobne. Co do telewizorów, to co może się zmienić? Android TV jest dla mnie nieporozumieniem jeśli chodzi o aplikacje, a raczej ich dostępności na telewizory. Kupiłem TV Sony z nadzieją że będzie ich dużo tak jak ma to miejsce w sklepie Google Play.A co z aplikacją PlayStation video lub PlayStation Now, dlaczego ich nie ma dlaczego jest bardzo ubogi. Bardzo żałuję że skusiłem się na TV Sony bardzo zły wybór

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

to zainstaluj te aplikacje na Sams albo L g jak na SONY nie idzie

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Ogrom aplikacji to jest pod kątem ekranu dotykowego, duża część która jest obowiązkowa w telefonie, nie ma wogóle sensu na tv. Tak w zasadzie poza kilkoma aplikacjami do ogladania i słuchania, gier czy informacyjnymi to nie wiem do czego jeszcze wykorzystać tv co mogę zrobić na komórce.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

napiszę jedno słowo oto one : Kodi :tongue:

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

dokładnie

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Tizen w tym roku wprowadził Briefing On TV i dziwię się, że żaden ze smartów na ten rok nie oferuje jeszcze w standardzie powiadomień o pogodzie, wiadomościach. Moim zdaniem to byłby luksus. Częściwo osiągnąłem go instalując aplikację Wiadomości i pogoda która... działa jako wygaszacz ekranu (jedna z nielicznych). Dzięki czemu mam pogodę, mam wiadomości i mam czas, gdy nie używam TV. Nie mniej nadal chętnie zobaczyłbym to o czym pisałem wyżej, nie wspominając o tak banalnych aplikacjach, które skusiłby mnie aby włączyć telewizor rano w trybie oszczędzania energii dotrwać z nim do wieczora montorując podstawowe informacje z sieci (i nie mam na myśli odpalenie tvn24 bo nie tędy droga).

Czy Sony to zły wybór? Wiesz, specem od jakości obrazu nie jestem, ale uważam, że decydując się na Tizena i AndroidTV, na pewno nikt na tym nie straci. Brakuje aplikacji? No wiesz, to już jest trochę śmieszne, bo kupujesz telewizor z nadzieją że będą tam aplikacje, nie ma ich i oceniasz zakup telewizora jako zły. W Tizenie w ogóle nie miałbyś nic, więc może i owszem AndroidTV nie jest tak bogaty jak Google Play na telefonie, ale znów nie mówmy że czegoś mu mocno brakuje. Szczególnie, że od zeszłego roku pojawiło się tysiące jak nie setki kolejnych aplikacji kompatybilnych z AndroidTV. Coraz więcej z nich, między innymi dzięki "responsywnemu" interfejsowi, świetnie radzi sobie z AndroidTV tak jak i telefonami i tabletami. Jedyny minus że jeszcze nie są w GP widoczne jako kompatybilne i trzeba instalować ręcznie. 

Z drugiej strony czy aby aplikacje o których piszesz nie są dostępne w samej konsoli PS? Ja rozumiem i popieram zdanie, że to że jest milion alternatywnych rozwiązań to nie jest wytłumaczenie dlaczego nie ma np. tego, które mają wszyscy albo który jest bardzo popularny lub... który jest ściśle powiązanny z producentem (SONY). No cóż. Patrząc jak wyglądał ostatni rok z Android TV (nuuuuda) i to że poszła 6, a SONY już zapowiada 7, myślę że ten rok będzie przełomowy dla całej platformy i Google już cieszy się, że po porażce Google TV, AndroidTV może czekać zupełnie inny los. Ale to nadal nie sony... a Google jest właścicielem systemu. 

Poczekajmy. 

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Pytanie do SONY kiedy 7 na telewizorach? Mamy listopad, aktualizacja powinna już być, tym czasem jest tylko kolejna aktualizacja 6stki. 

profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

Widzisz że były ważniejsze sprawy jak zmiana forum, a Ty zawracasz głowe jakimś tam androidem 7,  oj nieładnie. :wink: