Podziel się wrażeniami!
Czy jest jakiś sposób aby oglądać bezpośrednio na TV filmy i serialę z HBO GO?
Samo HBO stwierdziło, że na razie nie planuje aplikacji na Android TV (może Sony by jakoś naciskała na HBO w tej sprawie)?
A w fabrycznej przeglądarce na Android TV (Opera - nie wiem dlaczego nie Chrome) nie działa, choć HBO twierdzi, że przeszło już na format HTML5.
Swoją drogą dlaczego Opera jest fabrycznie zainstalowana jako przeglądarka w Android TV a nie Chrome?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Że wspomnę jeszcze o dźwięku, który na Netflix jest w 5.1 a na HBO GO tylko stereo
Czyli na kodi 17 jest hbo go w fullhD? czy tego jeszcze nie ma?
Na PS4 jest oficjalna appka hbo go i obraz moim zdaniem jest 1080p.
Poza tym posiłkuję się chromecastem przesyłając hbo go z iphona na telewizor (wszystko chodzi płynnie) ale jakość trochę gorsza, chyba 720p.
Z tego co wiem na KODI 17 wcale nie ma HBO GO. Jest tylko na KODI 18 i to tylko w rozdzielczości 720p.
Ale w sklepie Google nie ma Kodi 18 ;/ (mam na mysli z poziomu TV).
A faktycznie przez pendrive.. Przecież tak robiłem z Mx Player :).
Na razie poczekam... A Hbo w Ipla również nie jest w fullhd? Próbuje googlować ale nic nie znajduje na ten temat.
Zajrzyj do poprzednich moich wypowiedzi. Zamieściłem tam link do opisu jak zainstalować KODI 18. Instalacja jest banalnie prosta.
Co prawda jest to dopiero wersja alpha, lecz na android TV (przynajmniej u mnie) spisuje się ona nadzwyczaj stabilnie. Jedyny błąd jaki zauważyłem to taki, że przy słuchaniu MP3 z sieciowego dysku podłączonego do domowej sieci LAN, w środku utworu, KODI potrafi niespodziewanie przejść do kolejnego z listy. Oglądanie filmów jak i korzystanie z wtyczki HBO GO przebiega sprawnie i bezproblemowo.
Ciekawe kiedy ukaże się stabilna wersja KODI 18