- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy jest jakiś sposób aby oglądać bezpośrednio na TV filmy i serialę z HBO GO?
Samo HBO stwierdziło, że na razie nie planuje aplikacji na Android TV (może Sony by jakoś naciskała na HBO w tej sprawie)?
A w fabrycznej przeglądarce na Android TV (Opera - nie wiem dlaczego nie Chrome) nie działa, choć HBO twierdzi, że przeszło już na format HTML5.
Swoją drogą dlaczego Opera jest fabrycznie zainstalowana jako przeglądarka w Android TV a nie Chrome?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale kto olewa tych klientów? Sony czy HBO?
Bo udostępnienie aplikacji w Europie to interes obu stron.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Olewają jedni i drudzy. Nie rozumiem dlaczego HBO nie naciska na Sony - toż to dałoby większą dostępność ich usługi i dlaczego Sony nie naciska HBO - to uatrakcyjniłoby produkt.
Przy wyborze swojego tv kierowałem się kilkoma cechami, a m.in. był to rozbudowany Smart HD z HBO GO właśnie. Byłem w Centrum Sony w Częstochowie, zapytałem wprost czy jest HBO GO na Android TV - odpowiedź brzmiała TAK! Nawet mi pokazali, że jest. Okazuje się, że to była doinstalowana apka na telefon/tablet. Jako, że tv kupiłem w innym sklepie w tej samej galerii (bo był kilka stówek tańszy) to nie mam podstaw do reklamacji i telewizora zwrócić nie mogłem. I tylko dla HBO GO dokupiłem odtwarzacz BR Samsunga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A wszystkie modele BR Samsinga mają HBO GO? Bo ja mam H5500 i nie ma tej aplikacji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wszystkie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy nie dałoby się w jakiś sposób wyeksportować apk HBO GO z TV samsunga i tą APK zainstalować w TV Sony?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wysłane z telefonu Samsung.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Choć nie jestem abonamentem HBO ponowilem instalke pliku apk na sony tv. Żaden problem i działa. Nie wiem z czym Wy macie problemy na androidzie od Sony. Mój film wisi na YT i jak widzę nadal jest aktualny. Faktycznie chromecast między tel a tv wywala apk na tel. W skrócie. Pobieram apk z sklepu Google HBO GO srebrna. Pobieram Apk Ekstraktor. Na telefonie wydzielam plik apk HBOGO i przenoszę go albo przez pendriva albo chmura. Ja robię to przez chmurę. Wszystko robię nie wstając tylkiem z fotela. Jak już odpali na Tv HBO to dobrze mieć myszkę wpieta pod tv,wystarczy zwykła myszka na bt z biedronki.
Pół roboty macie wykonane. Plik bezpieczny z sklepu Google. Pobrać i zainstalować na Tv.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę że plik jest pobierany. Nikt nawet nie napisze że działa lub nie. Nikt nawet nie podziękuję, ale na Sony to potraficie narzekać... Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mi aplikacja działa, ale z odtwarzaniem filmów sobie nie radzi 😕