anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

AndroidTV W755C i Dual Shock 4

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

AndroidTV W755C i Dual Shock 4

Nie posiadam PS ale posiadam Dual Shock 4. Wszystko pięknie się paruje z telewizorem ale zaobserwowałem 2 kwestie:

- pad nie wyłącza się nawet po wyłączeniu telewizora, czekałem z godzinę i nic. Nadal włączony. Czy tak powinno być? Wydaje się to nieco dziwne zachowanie. Jedyna opcja to wyłączyć kontroler w ustawieniach telewizora. To normalne? 

Swoją drogą, czy można wyłączyć pada z poziomu... pada? W padzie z X360 wprowadzie nie mam takiej opcji ale zawsze mogę wyjąć baterię :wink:

- czy mi się wydaje czy podłączenie pada i posiadanie pilota, tworzy ze sobą konflikt. Zaobserwowałem w niektórych momentach, że pilot jakby nie reagował a pad działał poprawnie. TAK! celowałem pilotem w telewizor.

To przy okazji... kto projektował pilota, żeby nawet noga statywu (całe 1,5 cm średnicy) uniemożliwiało korzystanie z pilota bo statyw zasłania czujniki. Masakra. Ten telewizor z pewnością nie jest telewizorem przy którym spokojnie odstawimy puszkę... coli na stół czy pozwolimy dziecku rzucać piłkę bo... cokolwiek by nie stało na przeszkodzie uniemożliwia korzystanie z pilota. Do przesady :grin: to taka mała uwaga dla techników sony. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Trzymasz dłużej około 10 sekund przycisk pomiędzy dżojstikami z symbolem PS i pad się wyłącza.Wyłącza się też po miękkim restarcie TV z pilota ale to tylko na marginesie.połączenie pada i pilota nie powinno tworzyć konfliktu pilot chodzi po IR (wersja z wybieraniem głosowym chodzi też po BT ale tylko wybieranie głosowe) a pad tylko po BT.Przy okazji powinna być opcja w menu :Wyłącz pad po wyłączeniu TV albo powinna to byc oczywistość tylko jednak z drugiej strony używając pada do TV i skończeniu powiedzmy grania nie wyłączamy TV przechodzimy do oglądania telewizji no ja mam tak :slight_smile: .i wtedy właśnie trzymam guzik PS i wyłączam pada ręcznie.Z konsolami jest tak właśnie jak pisze @Damaranus  jednak tutaj pad ma inne trochę zastosowanie jest dodatkiem a nie jak w konsoli jej integralną częścią.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
Togober
Poszukiwacz

Wejść na opcję Bluetooth w Ustawieniach TV, odszukać sparowany

kontroler Dualshock 4 i kliknąć  na "Wył."

Lampka na Dualshock 4 powinna zgasnąć.

Powodzenia!

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

:slight_smile: nie no dzięki nie wpadłbym na to :wink: sorka, ale przecież to samo napisałem wyżej, tj. wyłączenie pada po stronie telewizora. I to  akurat nie jest żaden problem i to mogę zrobić zawsze.

Ja jednak pytam o automatyczne wygaszanie, bo zakładam że kiedy wyłączysz konsolę to pady wyłączą się same, racja? właśnie. a w TV tak to nie działa i stąd moje pytanie. zakładam że problemem jest tryb czuwania BT który analogicznie tak samo działa dla klawiatury zewnętrznej która... ba! potrafi się sama wyłączyć po czasie bezczynności i nadal mogę wznowić jej działanie klikając dowolny przycisk a następnie uruchomić telewizor.

więc ponawiam pytanie: dlaczego pad nie wyłącza się i czy to jest normalne (pytanie do użytkowników czy mają podobnie) oraz pytanie/zgłoszenie do SONY: jeśli faktycznie pad nie wyłącza się, trzeba by to zgłosić jako błąd do poprawki, kwestia ustalenia czy to problem pada czy telewizora. no jeśli BT ma czuwać to po stronie TV niewiele się zrobi, bo wyłączenie BT spowoduje że żadne zew. urządzenie nie wznowi działania tv. czyli problem z padami. 

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Zesparowany z TV pad może pełnić funkcję pilota. Jeżeli chodzi o szczegółowe pytanie dotyczące kontrolerów należy keirować do Sony Playstation.

Pozdrawiamy, zespół Sony

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Trzymasz dłużej około 10 sekund przycisk pomiędzy dżojstikami z symbolem PS i pad się wyłącza.Wyłącza się też po miękkim restarcie TV z pilota ale to tylko na marginesie.połączenie pada i pilota nie powinno tworzyć konfliktu pilot chodzi po IR (wersja z wybieraniem głosowym chodzi też po BT ale tylko wybieranie głosowe) a pad tylko po BT.Przy okazji powinna być opcja w menu :Wyłącz pad po wyłączeniu TV albo powinna to byc oczywistość tylko jednak z drugiej strony używając pada do TV i skończeniu powiedzmy grania nie wyłączamy TV przechodzimy do oglądania telewizji no ja mam tak :slight_smile: .i wtedy właśnie trzymam guzik PS i wyłączam pada ręcznie.Z konsolami jest tak właśnie jak pisze @Damaranus  jednak tutaj pad ma inne trochę zastosowanie jest dodatkiem a nie jak w konsoli jej integralną częścią.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

To do SONY "zesparowany" ??? Sparowany to nie po polsku ? :tongue:

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Ooooo właśnie. Dziękuję. Nie mam PS więc ta informacja z przytrzymaniem przycisku była cenna. Trzymałem wszystkie ale widać za krótko. Działa. 

Co do ręcznego wyłączenia w TV tak, to oczywiście działa i jest ok. Co do automatycznego gaszenia to jeszcze sprawdzę czy może potrzebuje więcej czasu na wyłączenie się.

Ale pytanie ciekawostka do Ciebie - czy jak masz włączoną konsolę (jesli masz) to czy pady działają non stop czy wygaszają się po jakimś czasie? Pady od X360 potrzebują chyba z 10-20 minut bezczynności i gasną. Czy DS4 też się tak wygasza pomimo włączonej konsoli? 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Mam PS3 pad wyłącza się automatycznie razem z konsolą a tego od PS4 kupiłem specjalnie pod TV ale rzeczywiście nie  zadrzyło się aby wyłączył się razem z TV no chyba ,że jak pisałem robiłem miękki restart TV pilotem bo coś się zwiesiło to wtedy zauważyłem ,że DS4  wyłączał się automatycznie.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Restart lekiem na całe zło. Niczym amol i aspiryna. Nie wiem czy to restart czy nie ale zostawiłem pada na 2 godziny i faktycznie wyłączył się sam. czyli jest ok, tematu nie było, nie mniej no... godzinę czekałem za pierwszym razem, żeby nie było. jest ok. automatyczne wyłączenie lub przcisk na padzie. 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Oooo popróbuję też dam go na przetrzymanie :slight_smile: odkąd mam "czystą" szósteczkę nie było jeszcze ani jednego restartu :tongue: sukces ?! :slight_smile: myslę ,że przez ten tydzień zaliczyłbym już ze 3-4 :tongue: najwiekszą bolączką był brak sygnału z satelity.