anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aplikacja Video w KD-55X8507C - obraz rozciągnięty w pionie

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Aplikacja Video w KD-55X8507C - obraz rozciągnięty w pionie

Witam,

czy ktoś jeszcze ma problemy z aplikacją do odtwarzania wideo "Video"? Przy przesyłaniu (rzutowaniu) filmu z komputera po sieci domowej WiFi (po kablu nie sprawdzałem) obraz jest nienaturalnie rozciągnięty w pionie (dopasowany na peły ekran w pionie i poziomie). W aplikacji "Video" na TV brak jakichkolwiek ustawień obrazu.

Czy SONY planuje poprawić wyświetlanie obrazu i wprowadzić ustawienia w aplikacji Video przy pomocy aktualizacji? Na Androidzie w telefonach aplikacja Video ma już wersję 9... .. i wszystko działa OK i można ustawiać pewne parametry wyświetlania a w TV jest wersja 1.. ..

29 ODPOW. 29
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Przed zdaniem Zwiększ wydajność były jeszcze 2 punkty... A wcześniej doczytałem się poprawy odtwarzania materiału 4k. Ogólnie można nie aktualizować jak się nie chce. Polecam poczytać konkurencję jakie tam kwiatki są 🙂 a to że Sony z odp leci w kulki to inna sprawa.

Ostatnio wszedłem na ścianę Samsunga i w gąszczu innych problemów temat reagowania pilota po włączeniu tv. Pilot reaguje po 15s od włączenia 🙂 na te słowa odezwał się człowiek z LG że ma tak samo 🙂

Nie piszę tego by chwalić Sony ale zauważyć że wszystkie systemowce mają podobnie.

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Broń i usprawiedliwiaj ich dalej. Niech wiedzą jak można postępować z niezadowolonym klientem :slight_smile: 

BTW: nie wiem czy wiesz ale chyba do lutego czy lipca tego roku też były problemy z pilotem (przestawał reagować na kilkanaście sekund). Naprawili to, fakt, mam im dziękować? Czy raczej powiedzieć, że przez pół roku telewizor za 5 tysięcy złotych nie słuchał się pilota? :grin:

Nie piszę tego by chwalić Sony ale zauważyć że wszystkie systemowce mają podobnie.

Dlatego nie warto kupować takich telewizorów. Dla mnie najlepiej gdyby wydali telewizory bez jakiekolwiek smarta, żeby go niczym nie obciążać, z dobrą matrycą (nie 50 Hz ;D). Wtedy dokupujesz sobie TV Boxa na systemie jaki chcesz, który chodzi jak zloto, a jak się zestarzeje to kupisz po jakimś czasie drugi. A jeżeli telewizor zamula przy zmianie kanałów (wiele osób się na to skarżyło, ja nie doświadczyłem, bo tak go nie używam) to sorry, ale nie w 2016 roku...

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Nie chce mi się dyskutować,ale po części masz rację. Ja znów nie mam problemów z tym tv (z pilotem też) jestem zadowolony z zakupu i jakości. Co do hercow to końcówka 09 ma 100 lub 120. Nie mogli dać więcej bo 3d nie lubi. Też uważam że lepszy sprzęt bez systemu,ale w 2016 pokaż mi taki tv 🙂

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Racja, nie ma co się spinać przez głupi TV. 

Co do TV bez systemu: masz rację. Chociaż rezygnacja z 3D w modelach na rok 2016 (chyba LG i Samsung) daje nadzieję, że i może będę modele bez smartów :wink: albo chociaż na dany rok dadzą procesor w miarę aktualny, a nie 3 letni, jak w komórce za 200zł :slight_smile: Miłego!

profile.country.PL.title
milanoa007
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo to usunięcie tego feleru nastąpi w androidzie 6.0.1 który ma być dostępny jeszcze w tym roku. :slight_smile:

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/co-nowego-w-telewizorowym-androidzie-6-0.html
profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Obiecanki SONY ... rok 2016 się skończył a aktualizacji i rozwiazania problemu z Video nadal brak.

Jakieś konkretne daty SONY?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

.

profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

SONY ... kiedy ta aktualizacja i rozwiązanie problemu? Od pierwszego postu minęło już sporo czasu. Pamiętam jakieś obietnice, że w grudniu a już mamy luty.

:devil: :angry:

profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Problem rozwiązany po aktualizacji do Android 6 :slight_smile: