Podziel się wrażeniami!
Cześć
Mam tv Sony XH90 do którego mam podpięte PS5 , czy da się tak ustawić, żeby TV sam przełączał mi się na wejście do którego mam podpięte PS5 w momencie gdy odpalę konsole ? i sam z powrotem wracał do menu głównego gdy konsole wyłączę ?
Spróbuj tak:
1. W ustawieniach konsoli aktywuj: HDMI Device Link
2. W ustawieniach telewizora znajdź Bravia Sync, wyszukaj konsolę i skonfiguruj Bravia Sync dla PS5.
Dzięki za odpowiedź, Ogarnąłem już mniej więcej parę rzeczy, mianowicie, gdy odpalam konsole to TV włącza się automatycznie i od razu przełącza na wejście pod które jest podpięte PS5, również gdy jestem w HOME menu TV i włączę konsole to TV automatycznie przełączy się na odpowiednie wejście. Nie znalazłem nigdzie natomiast opcji która by wyłączała TV wraz z wyłączeniem konsoli, (wyłączam konsole a TV razem z nią) albo żeby po wyłączeniu konsoli TV wracał do HOME menu.
Zanim tak daleko zabrniesz to napisz czy po wyłączeniu PS5 telewizor samoczynnie powraca na ostatnio korzystane wejście HDMI (np. u mnie dekoder cyfra+).
Bo u mnie to nie działa - włączenie konsoli ok przełącza wejście w TV na jej HDMi ale nie wraca po wyłączeniu.