Podziel się wrażeniami!
Po zakupie, po jakimś czasie okazało się, że mój TV kd-49xh8096 nie obsługuje Bluetooth A2DP, tym samym nie mogę podłączyć słuchawek (Swoją drogą jest to bardzo nie poważne od SONY, że w ten sposób oznacza swoje TV, dla mnie w momencie kupowanie TV Sony Bravia jeśli jest napisane, że posiada Bluetooth to posiada, a jednak nie. Zniechęciło mnie to do kupowania innych produktów SONY). W jaki inny sposób mogę podłączyć bezprzewodowe słuchawki do tego TV? Czy jakiś adapter będzie działał? Pytam się, bo może się okazać, że TV Sony ma jakieś inne blokady i po kupnie adaptera okaże się, że nie będzie działać.
Dzień dobry, Jasha, czy kontaktowaliście się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj:
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Dowolny BT transmiter będzie działał, podłączony do wyjścia słuchawkowego z którego bierze sygnał i do portu USB w TV z którego bierze zasilanie. Tu Bravia nie ma nic do rzeczy bo to niezależny nadajnik BT.
Zwróć uwagę tylko żeby to był nadajnik (do TV najczęściej), a nie odbiornik jak do samochodu.
Zainstaluj sobie apke Bluetooth Scanner TV. U mnie bangla ze sluchawkami XB-900N. Tak SONY to porazka na kazdym kroku.
Dzięki Działa. Jedyny minus to, w moim przypadku, trzeba podnieść głośność. W normalnym trybie głośników w TV wystarcza volume do 20, w słuchawkach trzeba od 60. Znaczy ogólnie można podłączyć się słuchawkami na bluetooth do TV bez A2DP więc wychodzi na to, że SONY specjalnie to rozwiązanie blokuje...
Dzięki za pomoc!!!
Kupiłem w wrześniu 2019r Sony KD-65XG8096 i do ostatniej aktualizacji moduł bluetooth w tv działał z moimi słuchawkami Panasonic RP-BTD5, działały również kontrolery od PS4. Jednak po instalacji aktualizacji 7165.0360EUA. wyżej wymienione słuchawki oraz kontroler do PS4 przestały być wykrywane mimo tego, że cały czas widniały jako zarejestrowane urządzenia. Próbowałem ponownie wiele razy je sparować ale TV już ich nie wykrywał. Zrobiłem całkowity reset TV ....urządzenia znikły z TV. Narobiłem sobie niepotrzebnie dodatkowej pracy z ponowną pełną instalacją TV. Przykro mi to pisać, bo bardzo lubiłem markę Sony ale po takim zagraniu z ich strony (zablokowanie protokołu A2DP) bardzo dużo stracili w moich oczach. Przymierzam się do zmiany TV z HDMI 2.1 i raczej nie będzie to już Sony. Jestem zawiedziony traktowaniem klientów przez tą markę.