Podziel się wrażeniami!
Witam mój telewizor to 55XG8577, niedawno wziąłem od platformy Canal+ moduł cam ci+, niestety nie mogę nagrywać żadnych programów na dysk zewnętrzny. Chciałbym się dowiedzieć jak rozwiązać ten problem.
Czy korzystałeś z tego artykułu? Dysk twardy USB: informacje o nagrywaniu na dysk twardy i rozwiązywaniu problemów (Android TV) | Son...
Już to zgłaszałem w grudniu 2020 (SONY XH9550 LIPIEC 2020) zero nadziei na poprawę
a tu mój wpis:
Na nic miękki reset jest gorzej!
„informuję, że Platforma CANAL+ ma obowiązek do przeprowadzania okresowej aktualizacji oprogramowania sprzętu, na którym udostępniana jest oferta CANAL+. Jest to niezbędne dla zapewnienia właściwego bezpieczeństwa kodowania sygnału oraz z innych przyczyn technicznych, organizacyjnych i prawnych.
Dolecowo na modułach ma nie działać nagrywanie.”
Taką odpowiedź dostał @mikoko z forum-satkurier!
Najnowszy tv sony kupiony trzy miesiące temu i już wykastrowany z jednej z ważniejszych funkcji!
To jest przegięcie - sprawa ewidentnie do UOKiK
Platforma namawia na wymianę kart CAMELE na inne - mam moduł szary za spore pieniądze CYFRA+ z poprawnie działającą kartą i NAGRYWANIEM i nagle każe mi wymieniać namawia mnie i ponoszę z tego tytułu stratę oferty - jak chce mieć tą funkcjonalność którą miałem mam wynająć od nich odpłatnie dekoder - zostałem oszukany - rozsyłali pisma.