Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś z Was drodzy forumowicze zwrócił uwagę jaki czas pracy widniał w waszych telewizorach po ich pierwszym uruchomieniu. Z informacji uzyskanej w serwisie wiem że czas pracy powinien być "żaden" a znalazłem informacje że bywa z tym różnie.
Witam,
nowe telewizory Sony mają zerowy czas pracy po opuszczeniu fabryki.
Pozdrawiam
Czy możliwe jest zatem aby telewizor od momentu opuszczenia fabryki i dostarczenia go do sklepu a następnie do klienta miał na liczniku choćby 1 godzinę. Jestem bardziej niż pewien że telewizor który kupiłem w SC miał po uruchomieniu na liczniku kilka godzin, na pewno nie było to zero. Niestety nie jestem w stanie teraz tego udokumentować gdyż początkowo nie przywiązywałem do tego żadnej wagi. Zwyczajnie przyjąłem że tak powinno być , pomyślałem że to standard , testy fabryczne np.
Czy można to jakoś sprawdzić ?
Raczej tego nie jesteś w stanie udokumentować, bo liczba godzin w 99,99% przypadków będzie mniejsza niż czas od momentu zakupu - nie oglądasz przecież telewizji 24h na dobę.
Bardziej skłaniałbym się do tego, że w sklepie tv został uruchomiony w jakimś celu - chociażby sprawdzenie czy działa/ nie ma wylanej matrycy.
Np. w Media Markt jest usługa optymalizacji obrazu, gddzie pracownik musi wyciągnąć tv w "wklepać" do niego konkretne ustawienia co trwa.