Podziel się wrażeniami!
Witam, w tv 65xg95 na netfliksie nie mam wyboru Dolby atoms (jest tylko 5.1 lub oryginalny) przy najwyższym pakiecie. Czy żeby mieć taki wybór konieczny jest amplituner lub soundbar?
Proszę o wyjaśnienie
Witam,
być może produkcje, które wybierasz nie są dostępne w formacie dostosowanym do Dolby Atmos na Netflixie.
Pozdrawiam
Już wiem jak zrobić żeby można było mieć opcję Dolby atoms. Może ktoś skorzysta. A mianowicie trzeba tryb dźwięku zmienić na Dolby audio i wtedy pojawi się wybór Dolby atoms na netfliksie. Ja miałem tryb standardowy i dlatego nie widział atoms. Pozdrawiam
Możesz napisać krok po kroku w co trzeba wejść aby zmienić dźwięk jak wyżej w Netflix
W tv zmień tryb dźwięku na Dolby audio. Następnie jak włączysz film na netfliksie(musi być Dolby atoms) to wciśni na pilocie przycisk(okienko z kropeczkami) i tam już będziesz miał opcje z tekstem lub bez i rodzaje dźwięku.
Sory ale nie wiem gdzie wejść aby zmienić dźwięk na Dolby audio
Na pilocie masz przycisk(koło zębate) i wyskoczy Ci menu szybkiego wybierania. Tam to znajdziesz. Można też przycisk Home i na samej górze po prawej stronie również masz ustawienia(koło zębate) poźniej wchodzisz w ustawienia obraz i dźwięk i sukcesywnie idziesz po kolei.
mam tylko takie coś
Nigdzie nie ma Dolby audio
No to dziwna sytuacja. A masz na pilocie przycisk z kołem zębatym?