Podziel się wrażeniami!
Witam, w tv 65xg95 na netfliksie nie mam wyboru Dolby atoms (jest tylko 5.1 lub oryginalny) przy najwyższym pakiecie. Czy żeby mieć taki wybór konieczny jest amplituner lub soundbar?
Proszę o wyjaśnienie
Tak mam na pilocie kółko zębate ,a telewizor to
LED KD-55XH9096BAEP
Mój telewizor xh9096
Jak masz to wciśni ten przycisk i znajdź tryb dźwięku przewijając strzałkami lewo/prawo. Jeżeli nie znajdziesz to poszukaj "edytuj" i tam zaznacz tryb dźwięku. Po zaznaczeniu jeszcze raz koło zębate i już tryb powinien się pokazać.
Nie mam trybu dźwięku tylko ustawienia dźwięku
Wciskając koło zębate u dołu ekranu pojawi się szereg opcji począwszy od ustawień. Kursorem w prawo o znajdziesz tryb dźwięku a tam góra lub dół i jest to czego szukasz
Przeszukałem wszystko i nigdzie nie ma trybu dźwięku ,bardzo to dziwne.
Bo trybu dźwięku nie ma, we wcześniejszym poście podesłałem obrazek z ustawieniami audio i tam jest dolby digital, jest jeszcze ustawienia dźwięku o których piszesz. Nic więcej w ustawieniach telewizora jeżeli chodzi o dźwięk nie ma.
test hdtv tego tv na którejś z podstron jest zdjęcie z paskiem u dołu i jest tryb dżwięku-standard,sport ,kinowy i dd
a dokładnie na podstronie 12
W telewizorze xh9096 o którym pisze dominik7474 nie ma trybu dźwięku, mam taki sam telewizor i przeszukałem wszystko co możliwe.