Podziel się wrażeniami!
1. Jak wyświetlić obraz z laptopa na TV (duplikowanie ekranów) ?
Możę dwa razy udało mi się wykryć TV i zduplikowany obraz pojawił się na ekranie TV, ale ruchy kursora były strasznie spowolnione.
Czy wyświetlanie na KD-55XF7596 obrazu z latopa jest wogóle możliwe ?
2. Co może byc przyczyną, że laptop nie widzi gdy w telewizorze włączone Direct wifi ?
Generalnie połączenie innych urządzeń jest bardzo problematyczne w tym TV.
Laptop widzi TV, ale TV (pomimo sugestii, żeby stosować się do komunikatów TV) żadnych komunikatów ni e generuje.
Strumieniowanie materiałów poprzez WMP odbywa się poprawnie. Problem dotyczy kiedy chcę wyświetlić kopię pulpitu. Jak już kilka razy się udało to kursor na TV poruszał się z ogromnym opóźnieniem.
Używając funkcji w windows 10 "połącz z ekranem bezprzewodowym" laptop nie wykrywa TV i nic się nie dzieje.
Po włączeniu Wifi direct na TV latop nie widzi tej sieci.
Witaj,
Szczegółowa instrukcja dotycząca korzystania z funkcji kopii lustrzanej wysyłanej przez urządzenia obsługujące technologię Miracast znajduje się na stronie: https://bit.ly/2OGqjKM
Podczas próby połączenia, w zakładce "Wejścia" w ustawieniach telewizora należy wybrać opcję "Kopia lustrzana". Niestety nie możemy zagwarantować, że w danych warunkach odbiór sygnału przez telewizor będzie optymalny, ponieważ mogą występować różne zakłócenia spowodowane czynnikami natury zewnętrznej.
Jeżeli chodzi o funkcję WiFi Direct, z poziomu telewizora bardzo istotne jest, aby był on podłączony do internetu. Następnie pozostaje kwestia ustawień z poziomu samego laptopa, natomiast dane rejestracyjne niezbędne do nawiązania połączenia są dostępne w menu Home - Ustawienia - Sieć -WiFi Direct - Ustawienia WiFi Direct - Pokaż nazwę sieci (SSID/hasło).
Alternetywą dla powyższych połączeń może być korzystanie z funkcji Google Cast, która pozwala na wyświetlanie na telewizorze karty z przeglądarki Chrome na komputerze. Szczegóły dotyczące korzystania z tej funkcji są dostępne na stronie:
Jednocześnie w celu uzyskania jak najlepszych efektów, zaleca się podłączenie laptopa do komputera przy pomocy przewodu HDMI i przesyłanie obrazu tą drogą.
Pozdrawiam,
Barbara_K
To jakaś czarna magia. Żadne z podanych opisów nie pozwala na połączenie laptopa z TV zarówno poprzez wifi direct jak i stworzenie kopii obrazu. Przynajmniej nie jest to takie proste jak wynika z podpowiedzi.
Lenovo g780 łączy się od razu za pomocą rzutuj bezprzewodowo obraz.
Dell e5550 z Intelem nie laczy się w ogóle ale on też nie łączy się z Samsungiem 3 letnim.
Za to tablet Woo z win8 łączy się od razu. Niestety głównie karta graficzna daje w kość - z intelem i jego sterownikami są problemy. Temat przerabiałem z xd8005
W tym przypadku wina leży po stronie laptopa i karty graficznej. Można próbować przez Chrome udostępniać obraz...
Hej Mazi.
Ja mam podobny problem jak i Ty.Co prawda inny model tv ale problemy te same.
A rada typu że można połączyć sobie kablem hdmi (w tych czasach)to już wogóle jakaś porażka...
Może spróbuj zainstalować jakiś program na kompie do "kopi lustrzanej,zrzutu ekranu" . W moim przypadku pomogło tyle że przy zrzucaniu obrazu na tv ze smart fona Huaweii P10.