anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Flagowy? model Sony 55XD9305

profile.country.PL.title
Tomek-72.
Użytkownik

Flagowy? model Sony 55XD9305

Witam wszystich szczęśliwych użytkowników telewizora serii XD9305

Po przeczytaniu różnych testów i pozytywnych opinii w nich, postanowiłem zakupić ten TV.

Nadmieniam, że przesiadam się z Pfilipsa 42PFL6008 (2013r.) na IPS.

1. Co mają znaczyć świecące cztery rogi na jednolitych tronach (menu itp.) - jestem w szoku!!! - Pytanie do Sony: czy tak powinien świecić TV za 7000 złotych?

2. Zarejestrowany dysk HDD telewizor raz widzi, a po ponownym włączeniu TV z czuwania dysku nie widzi. ten sam dysk raz podłączony nawet do USB 2.0 w Philipsie działał bezbłędnie. Tu mamy doczynienia z USB 3.0 specjalnie przeznaczonym do nagrywania na dysku - ale to jest fikcja, jakaś paranoja!!! - Czekam na rozwiązanie tego tragicznego błędu.

3. Wstrzymanie (LiveTV, PauseTV) oglądanego programu - prosta rzecz, telewizory za 4 tysiące to mają, a ten? Kiedy zostanie to wprowadzone? 

4. Czy okulary SONY TDG-BT400a będą działały z tym TV?

Oczekuję na konkretne odpowiedzi.

PS. Jestem trochę załamany przedewszystkim jakością podświetlenia i pracą, a właściwie brakiem pracy dysku HDD. Takich rzeczy nie spodziewałem się po flagowym modelu TV

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

1. Prawdopodobnie dostaniesz odpowiedź z Sony, żeby skontakować się z serwisem. Jeżeli da się to uchwycić na zdjęciu do załącz na forum.

2. Sony z Hdd ma dziwne uroki (szczególnie ciągła aktywność)

3. Nie liczyłbym na taką funkcjonalność.

4. Tak powinny działać

profile.country.PL.title
Tomek-72.
Użytkownik

U mnie dysk po wyłączeniu TV nie jest aktywny cały czas.

Tzn. jak wyłączę TV to HDD jest jeszcze aktywny, jednak po pewnym czasie wyłącza się. I właśnie wtedy po ponownym włączeniu TV dysk startuje, ale nie jest już widoczny przez TV.