anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

" Wyciągnięcie" obrazu na zewnątrz w KD65XD9305

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

" Wyciągnięcie" obrazu na zewnątrz w KD65XD9305

witam, spróbuję opisać moje zapytanie, Potrzebuję wyciągnąćobraz z aplikacji TV androida ( np Kodi) na zewnątrz w celu podpięcia do konwentera Leighbarry aby ten analizował obraz i sterował Ledami w czasie oglądania  z "wewnętrznych" aplikacji . Czy jest jakaś techniczna możliwość? może jest jakiś sposób?

21 ODPOW. 21
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

czytałem kiedyś o amblight na sony android tv i pochodne. Sprawdź to:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=270820

i http://raspberry-at-home.com/control-lightberry-from-kodixbmc-htpc-over-network/

Chętnie był zainstalował w pełni sprawny zestaw :slight_smile:

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

szkoda ze nie po polsku ,niestety nie władam tym językiem. Z żródeł zewnętrznych typu Sat, PS4, czy innych podpiętych do conwentera video śmiga to wyśmienicie :slight_smile:

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

tak z ciekawości to dobrze gdybyś opisał jak masz swój sprzęt po podłączany, co wchodzi w skład i jakiego softu lub wtyczki używasz.

z tego jak ja odebrałem te teksty chodzi oto, aby zainstalować w kodim w tv wtyczkę, która prześlę  po wifi informację do drugiego urządzenia z raspbarry pi i chyba kodim, gdzie do tego drugiego urządzenia (PI) są podłączone odcinki taśmy ledowej...

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

nic się nie zgadza :slight_smile: tv KD65XD9503 , amplituner Pioonier VSX-S520, zestaw Lightbeery (LED na TV) . Pod Conventer (Lightbeery)podłączony amplituner z HDMI ACR który na wejściu ma podłączony tuner Sat i PS4. Sygnał który przechodzi przez Conventer Lightberry czyli tuner Sat i Ps4 efekt świetlny jest OK, natomiast sygnał z TV czyli na przykład Kodi ,Netflix z aplikacj Androida TV czyli ten który nie przechodzi przez coventer Lightbeery = brak efektów świetlnych. Moje zapytanie brzmi czy jest możliwość "wyciągnięcie " obrazy z wenętrznych aplikacji Android TV i przepuszczenie go przez conveter Lightbeery, wtedy prawdopodobnie byłby efekt świetlny z aplikacji wenetrznych

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

raczej nie, tv nie ma wyjscia video, tylko chyba wejscia. Taki zestaw lepiej sie nadaje pod set boxy z android tv.

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

to wiem, mam zoomtaka i działa ok ale chciałem wyelimnować Zoomtaka na rzecz  aplikacji Androida tv

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

tym nie mniej ludziom udało się wtyczkę w kodim w tv ustawić tak, aby wysłała infomrację o obrazie na zewnątrz po wifi. Wtedy taki raspbarry z softem odbiera te dane, z takiego grabbera w tv i odpowiednio wysterowuje diody.

Czekam jak ktoś to opiszę w końcu i powie co trzeba kupić, żeby złożyć. Wydaję się to średnio skomplikowane, ale wymaga nakładu czasu i trochę hardwareu i testów.

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

Też będę drążył teamat