anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HDMI/ARC w KD-55XD8005

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
pawelacp
Poszukiwacz

HDMI/ARC w KD-55XD8005

Mam podłaczony telewizor i dekoder po przez HDMI/ARC.

Wiem, że w ustawieniach telewizora trzeba przełączyć aby dźwięk szedł przez sprzęt audio.

Próbowałem różnych kombinacji ustawień zarówno w telewizorze, jak i amplitunerze (Denon AVR-X2300W). Jedyny sukces, to że regulacja głośności pilotem telewizora wpływaja jednocześnie na regulację głośności w amplitunerze (wyświetlało sie menu z amplitunera).

Gdy puszczam film z USB wpiętego do dekodera nc+, dźwięk mam przestrzenny przez amplituner.

Problem jest wtedy gdy chcę puścić dźwięk na amplituner, w momencie gdy jestem w androidTV. Gdy przełaczam się na głośniki sprzętu audio to mam ciszę...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
pawelacp
Poszukiwacz

Advanced settings

Apps (Video)

Common

• Digital audio out volumeMiałem suwak skrajnie na lewo, czyli na Minimum...

Przy takim ustawieniu tak jak by dać mute... dlatego nic nie było słuchać ze sprzętu audio.

Kiedy to przestawiłem? No cóż :smileyconfused:, kto by tam czytał instrukcje obsługi, lepiej się pobawić ustawieniami... :flushed:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie.

Przekazaliśmy problem do naszego działu trenerskiego odpowiedzialnego za sprzęt audio. Po przeanalizowaniu przez nich problemu wrócimy z odpowiedzią.

Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Po wstępnym zapoznaniu się ze sprawa przez nasz dział techniczny polecamy sprawdzić ponownie ustawienia amplitunera oraz prosimy upewnić się czy łączący urządzenia kabel wspiera funkcje ARC. Jeśli nie, najlepiej wymienić go na HDMI 1.4.

Czekamy na informacje o statusie problemu.

Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
pawelacp
Poszukiwacz

Advanced settings

Apps (Video)

Common

• Digital audio out volumeMiałem suwak skrajnie na lewo, czyli na Minimum...

Przy takim ustawieniu tak jak by dać mute... dlatego nic nie było słuchać ze sprzętu audio.

Kiedy to przestawiłem? No cóż :smileyconfused:, kto by tam czytał instrukcje obsługi, lepiej się pobawić ustawieniami... :flushed: