Podziel się wrażeniami!
Jakość głosu w nowo zakupionym Sony kd55xh9505 jest kiepska .Myślałem, iż telewizor z 5k będzie grał jak należy, byłem w błędzie. Może mam źle ustawione preferencje dźwięku, może ustawić korektorem, może ? Czy ktoś pomoże i oświeci mnie jak to poustawiać aby głos byl w miare przyzwoity. Z niecierpliwością będę czekał na jakiekolwiek uwagi a może porady. 😑
Jak dla mnie to głos z telewizora był nie do zaakceptowania, musiałem natychmiast dokupić dodatkowy głośnik. Ale każdy ma inny słuch i większości może nie przeszkadzać taki dźwięk.
Jaki głośnik,proszę napisz bardziej szczegółowo , może i ja tak zrobię.
No ja akurat kupiłem Soundbar SONY HT-SF150 bo najtańszy z sony.
Ale można poszukać coś jeszcze tańszego innej firmy.
U mnie w KD85XH9096 też dźwięk znacznie gorszy niż w 5 letnim samsungu, chyba taki urok
Witam,
w moim kd-65xh9505 też dźwięk jest kiepski...Na szczęście mam zestaw kina domowego , więc przy filmach jest ok.
Natomiast "zwykłe" oglądanie na głośnikach TV znacznie odbiega od jakości mojego poprzedniego 10 letniego telewizora (Philips)
Głównie wysokie dźwięki mnie irytują-szczególnie uciążliwe przy naszych głoskach (np ś,sz,czy, itp).Wycięcie tych tonów na korektorze nie jest rozwiązaniem ...
Pzdr