Podziel się wrażeniami!
pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam ponownie
Nie chcę być namolny ale chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać stąd raz jeszcze powrócę do ustawień fabrycznych. Ok, HDD będzie nie ruszany więc nie mam obaw ale:
1. co mam kliknąc w telewizorze? Czy wystarczy ustawienia fabryczne czy tez wypadałoby już przy jedenj robocie kliknąc wymazywanie pamięci?
2. co w takim razie utracę? Jakieśkowliek własne ustawienia zostają czy też wszystko zniknie? Programy są w Google Play lub w chmurze więc ściągnę ponownie...
Skłaniam się ku fabryce bo telewizor wolniej reaguje na pilota. Testowałem kilka aplikacji i co prawda później odinstalowywałem ale może jakieś śmieci pozostały... A w skutecznośc aplikacji czyszczących wierzę nie do końca.
Wlod1968 - uwierz mi - ten sprzęt jeszcze nie raz cię zaskoczy! U mnie np. wczoraj nie chciał odtworzyć żadnego filmiku z HDD (oczywiście z tych niewielu, które "widział") , a dzisiaj - surprise! Te niewiele, które "widzi" odtwarza bez problemu. O co tu chodzi?!
Aha! I jeszcze jedno bardzo dziwne zjawisko - odtwarza film, który jakiś czas temu skasowałem z HDD. To jest dopiero mistrzostwo, bo nawet na laptopie nie odtwarza i nie "widzi" tego filmu !
"Aha! I jeszcze jedno bardzo dziwne zjawisko - odtwarza film, który jakiś czas temu skasowałem z HDD. To jest dopiero mistrzostwo, "
No wlaśnie. Wczoraj w ten sam sposób zaskoczył mnie mój telewizor (skasowane dzień wcześniej) Ale nie wpadlem na to żeby sprawdzić czy odtworzy całość czy tylko fragment bo zależało mi na innym nagranym a jeszcze nie skasowanym
Jeszcze w temacie, może to jednak można jakoś ogarnąć.Pilot dotykowy odmówił mi posłuszeństwa ale może ktoś to już przeszedł to i ma rozwiązanie, chętnie skorzystam z rady. Po aktualizacji i po przywróceniu danych fabrycznych pokazał się ekran z pilotem dotykowym i sugestią aktywacji. Mimo prób nie udało się nic zrobić, zwykłym pilotem potwierdziłem i przywrócenie doszło do końca. Potem próbowałem jeszcze różnych sposobów aby aktywować pilot dotykowy (np. wyłączenie wtyczki, zdjęcie klapki pilota i wciskanie przycisków, wyrejestrowanie pilota i ponowna rejestracja etc) ale nic to nie dało albo pilot dotykowy działa chwilę albo nie działają komendy głosowe. Może należało by jeszcze raz przywrócić dane fabryczne i gdy pojawi się w trakcie pilot dotykowy spróbować coś zrobić, tylko co?
Odp1:Home ustawienia pamięć i resetowanie przywróć ustawienia fabryczne.
Odp2.Tracisz wszystkie ustawienia kanałów ,obrazu,aplikacji masz TV jak ze sklepu.
Jak masz juz Androida 6 możesz rozszerzyć pamięć TV poprzez pendriva i zrzucić co chcesz na niego zrobić kopię zapasową.
Witam.Ja mam problem z otwarciem aplikacji np.KODI - wyswietla napis, Waiting for external storage... Moze ktos tak mial .Jak mozna rozwiazac ten problem.Skorzystam z kazdej porady.Pozdrawiam.
"Odp1:Home ustawienia pamięć i resetowanie przywróć ustawienia fabryczne."
Wiem że są takie funkcje. Domyślam się że miałeś na myśli ZARÓWNO wykonanie resetowania pamięci JAK I Ustawień fabrycznych?
To rozszerzenie pamięci w celu kopii nie jest mi (teraz) potrzebne ale sam fakt rozszerzenia jest interesujący na przyszłość. Czy masz na myśli wykonanie kopii "ręczne" np ES-em (tzn skopiowanie czegoś na pendriva?) czy też jakaś aplikacja robi to z automatu (po zaznaczeniu odpowiednich opcji)?
@mirro57Miękki restart pilotem czyli dłużej trzymasz przycisk zasilania na pilocie powinno byc po tym OK.Kodi startuje normalnie.
Na Androidzie 6 można aplikacje instalować na pendrive zamiast w pamięci TV.Teraz w szóstce jest taka możliwość z poziomu TV nie ES-em.Czyli wchodzisz w pamięć w ustawieniach i masz opcje dodatkowe co można robić z pamięcią zewnętrzną i aplikacjami.
Jako ciekawostka w Androidzie 6 zmiana kolejności aplikacji dokonuje się poprzez najechanie na nią kursorem pilota i przytrzymaniu przycisku OK wyskakuje menu aplikacji i można ją odznaczyć robi się większa i kursorem pzmieniamy jej miejsce chcemy mieć KODI jako pierwsze YT kolejność według własnego gustu po ustawieniu kolejności pod spodem wybieramy gotowe i mamy aplikcje według własnej kolejności.Funkcja ta nie dotyczy aplikacji zainstalowanych fabrycznie.