anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB :slight_smile: ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

No tak, tylko że, jak już pisałem, to bydlę bardzo wybiórczo "widzi" materiały z zewn. HDD. Natomiast KODI  "widzi" wszystko, ale co z tego jak na nim nie włączę już trybu 3D?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
misiek1955
Użytkownik

Witam

Nigdy dotąd nie robiłem przywrócenia ustawień fabrycznych po aktualizacji telewizora.Mam w związku z tym

pytanie czy to jest konieczne i co to daje.Drugie moje pytanie-czy ktoś wie kiedy będzie dostępna aktualizacja

z pozimu telewizora ?

Misiek1955

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

U mnie niestety, po aktualizacji nadal wybiórczo "widzi" materiały z dysków HDD. Tylko teraz mam taką sytuację, że "widzi" wszystkie filmy a nie "widzi" fotek! Oczywiście niezawodny KODI "widzi" i czyta wszystko bez problemów. Tak więc śmiem twierdzić że aplikację VIDEO poprawili, a ALBUM spieprzyli.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

wiesz co na szybko jakoś to pasowało ale to co teraz piszesz chyba potwierdzę ale takie moje spostrzeżenie na początku ładuje wszystko jak wejdziesz w foldery u góry to wtedy pokazuje folderami tak to prawda Kodi się nie czai czyta jak należy.Sony obiecało Androida 7 dla wszystkich jest już teraz lepiej powoli może jakoś to się oklepie w całośc :slight_smile:

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

mi po aktualizacji nie działa wyszukiwanie głosowe :(, po wciśnieciu mikrofonu brak zapelenia diody i komunikat ze w tej chwilii nie można siępołaczyć z google, też tak macie?

profile.country.PL.title
PawelJP
Poszukiwacz

Witam.

Potwierdzam koledze Biciu45 brak komend głosowych .  U mnie na modelu kd-55xd8505

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Po aktualizacji działa w miarę. Mam problem z hdd rec. Nie widzi dysku lub widzi tylko błędy zapisu i proponuję usunięcie plików. Raz się zawiesił na Google Player apk. Nie wiem po kiego grzyba to włączyłem 🙂 ale już działa ok. Na błędy radzę wyłączyć tv z napięcia i wcisnąć na obudowie przycisk power. Wyszukiwanie głosowe działa. Poprawiono auto format obrazu na apk Video. Co do czytania w apk systemowych plików nauczyłem się wcześniej nie korzystać z aplikacji Sony do szukania plików, a korzystam z apk es Explorer i tam jest to błyskawiczne z możliwością wyboru odtwarzaczy.

profile.country.PL.title
PawelJP
Poszukiwacz

wyszukiwanie głosowe na kd-55xd8505 zdecydowanie nie działa. Nawet po twardym resecie typu wyłączenie z prądu i włączenie ponownie.

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

Działa. Tylko trzeba zrobić ustawienia fabrycznie 😑 i przejść całą zabawę
od poczatku
profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Witam, "martbis". U mnie niestety jakoś ten ES FileExplorer nie za bardzo chce działać. Nie wiem dlaczego, ale nie "widzi" dysków zewnętrznych. Pewnie coś robię nie tak jak powinno być....

profile.country.PL.title
spolkrzychu1wyjfa
Użytkownik

PawelJP napisali:

wyszukiwanie głosowe na kd-55xd8505 zdecydowanie nie działa. Nawet po twardym resecie typu wyłączenie z prądu i włączenie ponownie.

Trzeba zrobic ponownie parowanie pilota z TV, VOL- i klawisz mikrofonu - na ekranie Bluetooth w ustawieniach.