Podziel się wrażeniami!
pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jak pisałem zostało (jeszcze :P) 3D z USB na wbudowanym odtwarzaczu.Motto Sony wsłuchujemy się w opinie użytkowników !
Tu masz rację z tym HDD widzi co chce (no większość tryb foldery) i tak zaczytuje o wiele szybciej dysk HDD w Androidzie 6 niż w Androidzie 5 nie po 15 minutach a po 3 w KODI po sekundzie nie wiem co ma na celu takie uprzykrzanie zamiast w drugą stronę rozwijać to zabierać takie to liczenie się ze zdaniem klienta po drugi to o czym pisałem też na Netflixie był dźwięk 5.1 przy włożonym jacku słuchawkowym teraz trzeba go wyjąć żeby uzyskać 5.1.
Ja ES FileEksplorera próbowałem używać już kilka razy na TV, ale coś mi się krzaczy i po wyłączeniu pozostawia dziwną małą ikonkę na ekranie, która znika dopiero po wymuszeniu zamknięcia aplikacji.
Muszę zapytać zanim coś stracę
Jeśli po aktualizacji andka nie przywróciłem ustawień fabrycznych i chcę to zrobić dzisiaj a na dysku HDD1 mam nagranych kilka filmów to co mam zrobić aby ich nie stracić? Odrejestrować dysk chyba nie bo wtedy klapa. Przywrócić fabrycznie z włączonym tymże dyskiem? Albo koniecznie najpierw obejrzeć a potem przywrócić i zaryzykować utratę?
Witam
Nigdy dotąd nie robiłem przywrócenia ustawień fabrycznych po aktualizacji telewizora.Mam w związku z tym
pytanie czy to jest konieczne i co to daje.Drugie moje pytanie-czy ktoś wie kiedy będzie dostępna aktualizacja
z pozimu telewizora ?
Misiek1955
Przywrócenie ustawień fabrycznych nie powoduje wyrejestrowania dysku ani utraty nagrań na tym dysku ! Po przywróceniu dysk jest widoczny i nagrania na nim są bez problemu widziane dalej. Jedyna utrata danych to wyrejestrowanie dysku.
Konieczne nie jest jednak masz pewność ,że nic ci nie będzie bruździć w systemie sam się o tym przekonałem po ostatnich dwóch aktualizacjach.Do końca maja bodajże ma zostać zakończony oproces aktualizacji do Androida 6 konkretnych modeli ani dat nie ma.
Od miesiąca jestem właścicielem 55X8509C. Małe kłopoty z androidem wciąż trwają. Tym razem pojawił się większy. Po aktualizacji przywróciłem ustawienia fabryczne i...przestał działać pilot dotykowy. Metodą prób i błędów udało mi się go przywrócić...ale tylko na chwilę. Co jest do licha? Robię tak, pierwszy krok-usuniecie pilota dotykowego(zakładka bluetooth), drugi - krok dodanie urządzenia, trzeci krok -nowe sparowanie i eureka pilot działa...ale niestety po kilku minutach przestaje działać i procedura od nowa. Wcześniej tak nie było, żeby było śmieszniej telewizor reaguje w zasadzie na każdy inny pilot od innych urządzeń a nie reaguje na własnego dedykowanego pilota dotykowego.