Podziel się wrażeniami!
Witam,
Chciałbym dopytać kiedy lub czy w ogóle będzie aktualizacja Androida do wersji 9 dla telewizora KD-43XG8305 lub serii XG83xx z 2019roku.
Jestem świeżo po zakupie, owszem aktualizacja wykonała się ale do wersji 8 Oreo. Wiedząc, że jest już dla TV SONY z rocznika 2019 nowa aktualizacja z Androidem 9, sprawdziłem listę wspieranych modeli i nie ma na tej liście mojego modelu! Czy to możliwe aby model z 2019 roku już nie otrzymał aktualizacji Androida do wersji Pie? Na domiar złego angielskojęzyczne fora zdają się potwierdzać to przypuszczenie.
Bardzo proszę o informację bo mam jeszcze czas aby wycofać się z zakupu i zwrócić telewizor do sklepu.
Mam nadzieję, że to się nie potwierdzi. Przeanalizowane były przeróżne aspekty przy wyborze TV, nawet rozstaw śrub pod uchwyt VESA 🙂 ale kupując BIEŻĄCY model do głowy mi nie przyszło[!], że może nie otrzymać aktualnego Androida Pie chociaż chyba już jest wersja 10. Sprzedawca w sklepie zapewniał, że "...tu jest Android..." i aktualizacja będzie dożywotnia. Oczywiście byłem świadomy, że przesadził ale od razu przypomniałem sobie, że Google zobowiązuje producentów do udostępnienia trzech istotnych aktualizacji, więc luz, będzie ok, a tu... lipa. Co teraz, zwracać?
Witam,
Niestety nikt tu Ci tego nie potwierdzi. Forum nie jest bezpośrednim kanałem kontaktu ze Sony.
Wszelkie informację na temat aktualizacji pojawiają się na bieżąco na stronach Sony.
Pozdrawiam