anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-49X8309C Komputer nie widzi pen drive po użyciu w TV

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

KD-49X8309C Komputer nie widzi pen drive po użyciu w TV

Witam,

oglądałem filmy z pendriva firmy Kingsdom 16GB na telewizorze. Zostawiłęm go w porcie USB no i syn nagrał na nim jakieś filmiki. No i teraz nie widzi go żaden komputer. Nie pojawia się w zarządzaniu dyskami. W urządzeniach magistrali usb pojawia się jako nieznany. Nieraz chwile po włożeniu pena do portu pokazuje go w eksploratorze pod napędem F: ale tylko prze chwilkę i nic nie można zrobić. Dodam, że na telewizorze można odtwarzać nagrany wcześniej materiał a komputer niestety jest ślepy. Próbowałem różne programiki ale pen jest poprostu w pececie niewidoczny. Czyli nie można go sformatować. Pobawić się z partycjami itp. Macie jakąś radę. Nie chcę używać tego pena w TV.   Ktoś rozwiązał problem?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

Jak już powiedziałem te narzędzia nie widzą pena. Inne narzędzia do partycjonowania, formatowania ani nawet dosowy DISKPART nic nie poradził :slight_smile: Temat zamknięty :slight_smile: żeby nie mieć złudzień pen poleciał do kosza :slight_smile:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Spróbuj go sformatować pod Linuxem. Niektóre dystrybucje Linux działają z płyty, także nie musisz instalować systemu na komputer.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

Próbowałem, też go nie widzi 😞 Chyba jest uszkodzony i tylko TV jakieś resztki jego pamięci widzi.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Może rzeczywiście padł - niestety takie rzeczy się zdarzają.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

Chyba zrobię eksperyment i wezmę innego pendriva (mam jakiś stary 2Gb) zarejestruję go, nagram coś a potem spróbuje w PC no i zobaczymy :slight_smile:

profile.country.PL.title
_G_D_A_
Użytkownik

To całkiem normalny objaw

telewizor formatuje USB / dysk na format plików nierozpoznawalnych przez komputer

aby uruchomić w komputerze to USB musisz go sformatować na nim - korzystając z Narzędzi administracyjnych > Zarządzanie dyskami

profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

:slight_smile: to to ja wiem doskonale. Problem w tym, że żeby sformatować to najpier komputer musi go widzieć bo tak to nie ma co formatować :slight_smile:

profile.country.PL.title
_G_D_A_
Użytkownik

Dlatego też musisz skorzystać z narzędzia które wskazałem - tam zobaczysz ten dysk i ustawisz odpowiednią partycje i system plików

profile.country.PL.title
rusiell
Użytkownik

Jak już powiedziałem te narzędzia nie widzą pena. Inne narzędzia do partycjonowania, formatowania ani nawet dosowy DISKPART nic nie poradził :slight_smile: Temat zamknięty :slight_smile: żeby nie mieć złudzień pen poleciał do kosza :slight_smile:

profile.country.PL.title
szafa_86PL
Poszukiwacz

A moze wystarczy tylko wyrejestrować dysk do nagrywania w menu tv? Po cos chyba ta funkcja jest w tv :tongue: