Podziel się wrażeniami!
Witam,
oglądałem filmy z pendriva firmy Kingsdom 16GB na telewizorze. Zostawiłęm go w porcie USB no i syn nagrał na nim jakieś filmiki. No i teraz nie widzi go żaden komputer. Nie pojawia się w zarządzaniu dyskami. W urządzeniach magistrali usb pojawia się jako nieznany. Nieraz chwile po włożeniu pena do portu pokazuje go w eksploratorze pod napędem F: ale tylko prze chwilkę i nic nie można zrobić. Dodam, że na telewizorze można odtwarzać nagrany wcześniej materiał a komputer niestety jest ślepy. Próbowałem różne programiki ale pen jest poprostu w pececie niewidoczny. Czyli nie można go sformatować. Pobawić się z partycjami itp. Macie jakąś radę. Nie chcę używać tego pena w TV. Ktoś rozwiązał problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jak już powiedziałem te narzędzia nie widzą pena. Inne narzędzia do partycjonowania, formatowania ani nawet dosowy DISKPART nic nie poradził Temat zamknięty żeby nie mieć złudzień pen poleciał do kosza
Witam,
Spróbuj go sformatować pod Linuxem. Niektóre dystrybucje Linux działają z płyty, także nie musisz instalować systemu na komputer.
Pozdrawiam
Próbowałem, też go nie widzi 😞 Chyba jest uszkodzony i tylko TV jakieś resztki jego pamięci widzi.
Witam,
Może rzeczywiście padł - niestety takie rzeczy się zdarzają.
Pozdrawiam
Chyba zrobię eksperyment i wezmę innego pendriva (mam jakiś stary 2Gb) zarejestruję go, nagram coś a potem spróbuje w PC no i zobaczymy
To całkiem normalny objaw
telewizor formatuje USB / dysk na format plików nierozpoznawalnych przez komputer
aby uruchomić w komputerze to USB musisz go sformatować na nim - korzystając z Narzędzi administracyjnych > Zarządzanie dyskami
to to ja wiem doskonale. Problem w tym, że żeby sformatować to najpier komputer musi go widzieć bo tak to nie ma co formatować
Dlatego też musisz skorzystać z narzędzia które wskazałem - tam zobaczysz ten dysk i ustawisz odpowiednią partycje i system plików
Jak już powiedziałem te narzędzia nie widzą pena. Inne narzędzia do partycjonowania, formatowania ani nawet dosowy DISKPART nic nie poradził Temat zamknięty żeby nie mieć złudzień pen poleciał do kosza
A moze wystarczy tylko wyrejestrować dysk do nagrywania w menu tv? Po cos chyba ta funkcja jest w tv