Podziel się wrażeniami!
Po zainstalowaniu Systemu Android 7.0 Nougat w KD-49x8309C nie można w dalszym ciągu (tak jak do tej pory źle działało) właściwie programować ustawień kolejności programów z satelity, że w niedługim czasie lub po kilku dniach większość programów jest gdziekolwiek ale nie tam gdzie zostały zapisane i trzeba od nowa programować. Co można zrobić, żeby działało dobrze.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Spróbuj wyłączyć automatycznej aktualizacji kanałów satelitarnych w menu HOME - Ustawienia - Ustawienia kanałów - Ustawienia cyfrowe - Ustawienia satelity. Jest to jedyne ustawienie, które od strony telewizora jest odpowiedzialne za automatyczne zmiany w liście kanałów.
Pozdrawiam
Sugerujemy kontakt z naszym serwisem:
poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Witam,
Spróbuj wyłączyć automatycznej aktualizacji kanałów satelitarnych w menu HOME - Ustawienia - Ustawienia kanałów - Ustawienia cyfrowe - Ustawienia satelity. Jest to jedyne ustawienie, które od strony telewizora jest odpowiedzialne za automatyczne zmiany w liście kanałów.
Pozdrawiam
Mam podobnie, ale z kanałami cyfrowymi.
Po stworzeniu swojej listy i kolejności po jakimś czasie (~1h) powracają ustawienia prog. takie jak były po WYSZYKIWANIU.
Dziś nie mogę sprawdzić, czy w kanałach cyfrowych jest taka opcja, aby wyłączyć automatyczną aktualizację.
Może ktoś zerknąć w swoim TV?
Robert
w cyfrowych masz te same opcje
*w ustawieniach technicznych*
Nadal nie mam dostępu do TV.
Próbuję zebrać jak najwięcej informacji bez dostępu do sprzętu.
A co jaki czas te aktualizacje następują? Chyba z tego co pamiętam nie było tam do wyboru ich częstotliwości.
Robert