Podziel się wrażeniami!
Witam,
przy próbie skorzystania z funkcji nagrywania (podpięty dysk USB do portu "HDD REC") otrzymuję komunikat "Aby skorzystać z tej funkcji należy najpierw zaktualizować oprogramowanie. (...)". Oprogramowanie zaktualizowane 29 VI 2015. nic się nie zmieniło w temacie. Chcialbym się dowiedzieć czy te modele "tak mają" i trzeba czekać na kolejne fixy czy to tylko mój TV jest taki "wyjątkowy".
Jeszcze jedno pytanie wybiegające w przyszłość, bo mam nadzieję, że niedługo faktycznie jakaś aktualizacja pozwoli mi na korzystanie z funkcji nagrywania - czy przy korzystaniu z wbudowanego dekodera i karty CI + od dostawcy kablówki, można nagrywać programy mimo wyłączonego tv (np zaprogramować nagranie danego programu gdy nie ma mnie w domu itp...) oraz czy można nagrywać program inny niż aktualnie oglądany na TV.
A i jeszcze screen mirroring z moim samsungiem S5 nie działa. Mieli mieli i ... nic. podobnie z moim nowym laptopem z win 8.1. do tej pory funkcja zadziałała tylko ze starym samsungiem s3. to norma?
z góry dziękuję za odpowiedzi / podowiedzi.
Kolego, kupiliśmy telewizory na których póki co nic nie działa. Prócz obrazu z HDMI. Nie działa i nie wiadomo zupełnie, kiedy działać będzie.
Witamy,
Funkcja nagrywania na dyski USB póki co nie jest zaimplementowana w TV z systemem Android. Informuje o tym ulotka którą jest dołączona do TV oraz zapis w instrukcji obsługi. Funkcja będzie udostępniona wraz z aktualizacją.
Co do screen mirroringu to niestety z niektórymi urządzeniami innych producentów, może ona nie działać prawidłowo. Standardowo może pomóc restart zarówno smartfonu jak i telewizora. Z niektórymi urządzeniami może wystąpić problem permanentnego braku możliwości połączenia, co jest informowane nawet przez TV.
Pozdrawiamy
Sony Polska
Ale ulotki rozkładane w sklepach, np. taka mała biała "4K Ultra HD spotyka Sony Android TV" wyraźnie zawiera informację, że telewizor jest wyposażony w funkcję USB HDD REC. Z kolei w innej ulotce jest informacja, że do telewizora są dołączone 2 sztuki pasywnych okularów, a w moim modelu ich nie było.
A co z Bravią KD-65X8505C z aktualizacją w październiku 2015 roku? Zewnętrzny dysk HDD500GB nie wykrywany przez soft natomiast mogę tylko odtwarzać multimedia z pendrive'a 16GB.
Dlaczego nie można nagrywać tak, jak to było w modelu KD-55X8505B (zamieniłem go na KD-65X)? Może dlatego, że nie miał androida?
Jak rozwiązać problem w KD-65X8505C z nagrywaniem w androidzie???
Andrzej Sz.
Witam,
W kwestii nagrywania trzeba poczekać na aktulizację, która ma się pojawić.
Pozdrawiam
Ja również dałem się nabrać.... a właściwie nabićw butelkę...
kupiłem w Sony Center w Warszawie KD-65x8505C ... wydałam zdecydowanie za dużo pieniędzy...
i teraz cierpię...
O nagrywaniu nie wspominam - bo to kompletna kpina ze strony SONY że tego brakuje...
Oprócz tego TV bardzo często się zawiesza, przełączanie pomiędzy różnymi źródłami sygnału jest słabe...
Po podłączeniu bezpośrednio kablem HDMI komputera - nic się nie wyświetlało - kilkukrotny restart TV dopiero coś pomógł...
Moduł CI w TV bardzo słabo wspólpracyje z ASTON CRYPT 2.26 w której mam załadowaną katrę od splittera Clone150.... cały czas wariuje i co chwilę trzeba karę wyjmować i wkładać...
Mam salon 10m długości - w odległości 6m pilotem nie da się obsługiwać TV - pomimo tego że baterie są nowe - musze wstawać od stołu i podchodzić aby przełączć kanały - kpina po prostu...
Ja osobiście jestem bardzo niezadowolony z zakupu - ZA TAKIE PIENIĄDZE NIE KUPUJE SIĘ SPRZĘTU DO MAJSTERKOWANIA CZY TESTOWANIA!!! - wszystko powinno bez łaski DZIAŁAĆ!!!
Czekam na aktualizację na koniec lutego - jeżeli wtedy nie będzie nagrywania - oddaję ten złom do sklepu...
PS - do tej pory miałem w domu tylko TV od SONY - ale chyba czas na zmiany...
Ja proponuje mój sposób.
Znaleźć na strychu starą nagrywarkę lub takową zakupić (nie musi być wysadzana diamentami, ważne żeby działała). Podłączyć antenę i tada!
Taka prowizorka na czas braku aktualizacji.
Wystarczy tylko dokupić przejściówkę :).
W MM reklamowali telewizor marki Telefunken czy jakoś tak, cena tego cacka 699zł i uwaga: MOŻLIWOŚĆ NAGRYWANIA NA USB. Chyba trzeba to zostawić bez dalszego komentarza.
na polskiej stronie mówią o 29lutym, ale na innej już o 31marca