Podziel się wrażeniami!
"może to spowodować wzrost energii w porównaniu ze standardową konfiguracją"
Zwracam się z prośbą przede wszystkim do Sony Centre.
Jak możliwe, żeby taki monit pojawiał się przy każdej ważnej dla mnie wartości? Proszę o wskazanie gdzie mogę wyłączyć tę opcję.
Ten problem tyczy sie wielu modeli TV Sony (rowniez w moim 55XH8077 i jest to naprawde skandaliczne, zeby dawac taka irytujaca opcje, i to jeszcze w podstawowych funkcjach sterowania TV (czyli obraz , jego przelaczenie i ustawianie).
Nie udalo mi sie znalez miejsca, gzdie moge to dezaktywowac. Zdaje sie, ze trzeb bedzie odinstalowac aktuallizacje aplikacji TV Launcher w menu Androida (Sklep Google, My apps).
Nigdy bym nie kupij TV z takim monitem w menu.
Aha i też mi się wydaje, że jak go kupiłem i chwilę używałem, to nie było tego monitu, dopiero jak pojawiła się aktualizacja oprogramowania... Pytanie czy można cofnąć aktualizację?
U mnie w xh90 też to jest i na razie nie znalazłem jak to wyłączyć być może nie da się.
Raczej nie cofniesz ani nie wgrasz poprzedniej,zabezpieczenia,chyba ze tv miałby roota.
Panie Danielu, walczyłem z tym dłuższą chwile ale bezskutecznie.
Za chwile z pewnością uzbiera się grono poirytowanych tym jawnym i absurdalnym sabotażem klientów i wtedy może Sony cos nam powie.
Błędy zawsze się zdarzają i to jest zrozumiale ale celowe pakowanie takiej pseudo-ekologii nie może być tolerowane.
Tymczasowe rozwiązanie to powrót do ustawień fabrycznych i zablokowanie aktualizacji. Można dalej aktualizować poszczególne aplikacje ręcznie, z poziomu Sklepu Google (jak ktoś ogarnia takie sprawy). Ale tak czy inaczej kiedyś musimy zaktualizować nasz produkt.
Pozdrawiam,
Jacek
Czyż by to najnowsza aktualizacja wniosła takie bzdurne rozwiązanie w postaci informacji?
W moim xh9096 nie mam na razie takich wynalazków ale nie mam także najnowszej aktualizacji v6.0429 bo nie instalowałem z pendriva i chyba na razie zablokuje automatyczne aktualizacje, u mnie wszystko hula normalnie.
no dzięki bardzo za Twoją opinię.
Ja tv korzystam tylko w połączeniu z PC. Więc ustawiam do ustawień fabrycznych i blokuje aktualizacje. Ale ręce można załamać, że ktoś takie coś wymyśla...
a z innej beczki: jak z cda.pl sobie radzicie? Apka jest fatalna. Na dziś korzystam z przeglądarki... ale też ... nie urywa:) Szkoda, że nie ma od początku napisanej apki pod tv...
Niestety reset do ustawień fabrycznych nic nie dał :(:(
Apka CDA jest ostatecznie nienajgorsza. Jak sie do niej przyzwyczaic jest calkiem dobra (tak uwazam po dluzszym uzytkowanie i negatywnym nastawieniu na poczatku) i niezwykle szybka. Jedyne co brakuje to oceny filmow widzianej z poziomu ich ikonek. No i czasem komentazy.
Jak wspomniałeś innym rozwiazaniem jest zwyczajnie przegladarka internetowa.