Podziel się wrażeniami!
Cześć,
zauważyłem, że gdy podłączam słuchawki bluetooth Philips SHB3060 to nie mam już możliwości oglądania filmów na Netflix (tym wbudowanym w TV) w 4K i Dolby Vision. Po wyłączeniu słuchawek loga 4K i Dolby Vision wracają.
Próbowałem oszukać system odpalając film z ww. logami i w trakcie włączyłem wcześniej sparowane słuchawki - w momencie gdy połączyły się z tv Netflix się przełądował i nie było już 4K i Dolby Vision.
Dziwna sytuacja - czy ktoś się może już z tym spotkał i rozwiązał?
Mam Oreo.
Pozdrawiam
Dawid
Wciąż czekam na odpowiedź techników Sony w tej sprawie.
Witam,
Support w tym temacie pisze:
Na początek zaleciłbym wykonanie podstawowych resetów odbiornika, tzn. wyczyszczenia jego pamięci podręcznej (przy użyciu funkcji: Home - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć podręczna - Dane w pamięci podręcznej - OK), po przeprowadzieniu tej procedury zaleca się wykonanie odświeżenia systemu Android, przytrzymując w tym celu zielony przycisk włączający przez ok. 7 sekund. Rekomenduje się również przywrócenie ustawień fabrycznych w telewizorze oraz sprawdzenie, czy niedogodność ta występuje również na innych urządzeniach.
Jeżeli powyższe działania nie przyniosą zamierzonych rezultatów, prosiłbym o informację zwrotną w tej kwestii, zgłoszenie zostanie wówczas skierowane do rozpatrzenia przez nasz dział techniczny
Pozdrawiam
Jest to wina androida ,jak pisalem wczesniej miałem wymienianą płytę główną z zainstowanym androidem 7
i wszystko było ok. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji i przywróceniu ustawien fabrycznych problem powrócił.
Poza tym problem opisywany na zagranicznych forach .
nie posunął bym się może do stwierdzenia, że to wina Androida ale bardziej jego implementacji przez Sony.
Chyba, że wyczytałeś na forach, że to samo występuje na innych urządzeniach i u innych producentów wtedy rzeczywiście można by winić twórców Androida 8.0
@deedee7 napisał(a):nie posunął bym się może do stwierdzenia, że to wina Androida ale bardziej jego implementacji przez Sony.
Chyba, że wyczytałeś na forach, że to samo występuje na innych urządzeniach i u innych producentów wtedy rzeczywiście można by winić twórców Androida 8.0
Nie to miałem na myśli , piszemy tu o urządzeniach Android TV firmy Sony .Chodziło mi o wersję Adroida , którą dostarcza Sony do naszych urządzeń.
Sony lakonicznie odpowiedziało, że to normalne i wynika ze specyfiki systemu Android TV. Stworzyli nawet artukuł z tej okazjii (sądząc po dacie) https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors/articles/00202828
Ładna mi to specyfikacja, która wywala 4K i Dolby Vision na telwizorze który kupiłem właśnie po to aby oglądać 4K w Dolby Vision
Porażka.
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors/articles/00202828To czemu na androidzie 7 wszystko działało Ok ?
Witam.
Na dzień dzisiejszy nie działa to jak na 7.0.
Kiedy to poprawią?
Męczcie piszcie do Sony Reklamację, ma działać !
Napisałem i zero odzewu.