Podziel się wrażeniami!
Po najnowszej aktualizacji do Androida 9 przestała działać funkcja HDMI CEC wspólnego włączania i wyłączania
W ustawieniach dekodera VECTRY nic nie zmieniałem - HDMI CEC - włączony.
Przed aktualizacją wszystko było ok, wraz z włączeniem dekodera włączał się TV a przy wyłączeniu TV wyłączał się dekoder.
W TV próbowałem już chyba wszystkich konfiguracji ustawień w menu i nic nie pomaga.
Czy jest możliwe że po aktualizacji, wymagany jest może kabel HDMI o wyższych parametrach?
Art
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jak już ktoś napisał na tym forum: po każdej aktualizacji należy wykonać powrót do ustawień fabrycznych. A już w szczególności przy przejściu na wyższy android tv.
Też miałem problem po tej aktualizacji (telewizor sam się wyłączał co kilka dni) a po resecie ustawień - i niestety poświęceniu trochę czasu żeby wszystko ustawić jak było - wszystko śmiga aż miło.
Jak już ktoś napisał na tym forum: po każdej aktualizacji należy wykonać powrót do ustawień fabrycznych. A już w szczególności przy przejściu na wyższy android tv.
Też miałem problem po tej aktualizacji (telewizor sam się wyłączał co kilka dni) a po resecie ustawień - i niestety poświęceniu trochę czasu żeby wszystko ustawić jak było - wszystko śmiga aż miło.