Join now - be part of our community!

KD-65XH9505 i sterowanie dekoderem UPC Horizon

SOLVED
profile.country.PL.title
animir1
Member

KD-65XH9505 i sterowanie dekoderem UPC Horizon

Witam , znalazłem sposób żeby obsługiwać tv jednym pilotem , mianowicie zrezygnowałem z dekoderów UPC takich jak Horizon i 4k box których nie da się sparować z pilotem sony , mam teraz moduł CAM 4k i wszystko jest ok :slight_smile:

4 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Dziękujemy za informację, na pewno przyda się innym użytkownikom.

View solution in original post

profile.country.PL.title
Tomek466
Explorer

Na 55x90j też niby sie nie dało, na poczatku nie chciał działać aż w końcu całą instalacje pilota z dekoderem zrobiłem z odłączonym kablem od dekodera do telewizora i po ponownym podłączeniu wszystko działa sterowanie pilotem sony na horizonie coś pięknego.

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
animir1
Member

Tak się zastanawiam jak telewizor znajduje dekoder skoro jest odłączony kabel hdmi łączący tv z dekoderem ?

profile.country.PL.title
Janwikto
Member

TV Bravia 2020/21 wcale nie musi brać danych z dekodera, łączy się z serwerem konfiguracyjnym na którym są zapisane schematy sterowań dekoderów wg producentów i poszczególnych modeli. Ja tak skonfigurowałem swój podając producenta Technistar i model K4 ISIO. W przypadku większych kablówek lub platform satelitarnych zamiast producenta chyba można podać nazwę kablówki /platformy

8 REPLIES 8
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Dziękujemy za informację, na pewno przyda się innym użytkownikom.

profile.country.PL.title
Tomek466
Explorer

Na 55x90j też niby sie nie dało, na poczatku nie chciał działać aż w końcu całą instalacje pilota z dekoderem zrobiłem z odłączonym kablem od dekodera do telewizora i po ponownym podłączeniu wszystko działa sterowanie pilotem sony na horizonie coś pięknego.

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
animir1
Member

Tak się zastanawiam jak telewizor znajduje dekoder skoro jest odłączony kabel hdmi łączący tv z dekoderem ?

profile.country.PL.title
animir1
Member

Pozbycie się dekoderów które zabierają miejsce, wyłączają się same w tryb uśpienia  i przejście na kartę CI+ to jest dopiero coś pięknego polecam 😉

profile.country.PL.title
Janwikto
Member

TV Bravia 2020/21 wcale nie musi brać danych z dekodera, łączy się z serwerem konfiguracyjnym na którym są zapisane schematy sterowań dekoderów wg producentów i poszczególnych modeli. Ja tak skonfigurowałem swój podając producenta Technistar i model K4 ISIO. W przypadku większych kablówek lub platform satelitarnych zamiast producenta chyba można podać nazwę kablówki /platformy

profile.country.PL.title
Tomek466
Explorer

Tylko że karta C+ nie działa jak trzeba na horizonie

profile.country.PL.title
animir1
Member

Na jakim horizonie ??? 

Mam kartę CI+ 4k w telewizorze i nie potrzebuje żadnych dekoderów

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj animir1,

Jeśli to jeszcze aktualne, podsyłam komentarz, jaki otrzymaliśmy po konsultacji z naszym działem wsparcia:

------

Funkcja, dzięki której telewizor współpracuje z urządzeniami kompatybilnymi (podłączonymi do odbiornika TV Sony) poprzez przwód HDMI to Bravia Sync:

https://bit.ly/3rh3JgO

Pominięcie połaczenia kablowego i zastąpienie go kartą CAM znacząco wpływa na komfort użytkowania jak i na estetykę (np. w sytuacji, gdy telewizor wisi na ścianie).

--------

Pozdrawiam, Agneiszka_J