anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-85XH9096 uwaga tragedia

profile.country.PL.title
Robert12.
Poszukiwacz

KD-85XH9096 uwaga tragedia

Witam po 4miesiącach użytkowania na matrycy pojawiają się ciemne plamy.Według Sony niby normalna rzecz rozszczelnienie matrycy.prawidłowy objaw zaciągania kurzu.telewizora nie wezmą do naprawy i nie chcą wymienić przecież to tylko 12tys.zł.nigdy więcej Sony

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Dzwoń do serwisu,muszą go zabrać,niedawno dla ojca też zabierali xh90 bo plamka była ok2cm i zrobili to w serwisie,po tygodniu tv był już.

profile.country.PL.title
Robert12.
Poszukiwacz

W tym rzecz że serwis nie chce go zabrać tylko zdjęcia zrobili i na tym koniec

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

Ciekawi mnie sytuacja dlaczego taka firma jak Sony nie zmieni serwisu ,skoro wie ze jest z nimi problem albo z samym serwisem albo z tymi k...wa fachowcami.

Niepojęte jest dla mnie jak potrafią obrzydzić komuś własny sprzęt.

profile.country.PL.title
maxrev1
Użytkownik

Robert12 zastanów się dobrze czy chcesz im oddawać telewizor z powodu plam, jestem na 99% przekonany, że nawet jak wywalczysz usługe "czyszczenia matrycy" to nie będziesz zadowolony z efektów. Ja miałem jakieś zanieczyszczenia pod szkłem więc oddałem go na taką usługę. Wcześniej nie miałem plam, cloudingu i co najgorsze rys na matrycy- tak, porysowali matrycę podczas czyszczenia od wewnętrznej strony do czego się przyznali w ekspertyzie przeprowadzonej po walce kilka miesięcy później. Oddalili moją reklamację ponieważ jest to kosmetyczna wada wg nich nie przeszkadzająca w niczym- to jest fachowość serwisu i jakość marki SONY, po moim mailu również SONY potwierdziło że to jest taka kosmetyka, że nie podlega gwarancji a usługa została wykonana fachowo wg nich. Co do czyszczenia to tak jak napisał Kurtion w moim temacie. Takich dużych telewizorów czyścić się nie powinno bo nie potrafią tego zrobić fachowo/bądź nie mają możliwości technicznych. Po ich czyszczeniu jest tylko gorzej niestety+ mogą być dodatkowo niespodzianki, może jakiś serwisant podpisze się gwoździem od środka matrycy. Jeśli nie czytałeś, zapoznaj się z moim tematem, link poniżej, wrzucę też odpowiedź SONY dziś żeby każdy mógł na własne oczy zobaczyć jak traktują klientów.

https://community.sony.pl/t5/android-tv/ostrzegam-sony-65xe8505-uszkodzony-mechanicznie-w-autoryzowa...

z mojego doświadczenia, a z serwisem SONY już jakiś czas walczę, wygląda to tak jakby serwis MIK i SONY Polska to jedno ciało było, decyzje wydawane przez SONY są w 100% zależne od opinii serwisu MIK Radom i na odwrót, działa to tak jakby jedni i drudzy byli zwolnieni z myślenia i nastawieni na odrzucenie jak największej liczby reklamacji. No bo jeśli serwis potwierdza występowanie rys a SONY odrzuca również reklamację bo rysy są wg nich kosmetyczne to o czym tu mowa, już nawet o plamach i cloudingu nie wspominam bo to dla nich żadna wada. Decyzję wydał w moim przypadku serwis, a SONY nie miało zamiaru się do niej nawet odnieść, przez półtora tygodnia nie napisali nawet maila, dopiero po moim zapytaniu jak sprawa zostanie zakończona odpisali, że nie mamy o czym rozmawiać.
Życzę powodzenia w batalii z nimi i obyś był zadowolony z efektów! Pozdrawiam
profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Ja tylko opiszę sytuację jaką miał ojciec, zgłosił na infolinii że ma plamę na matrycy,po kilku dniach przyjechał gość z serwisu z Radomia i zabrał tv,po tygodniu był z powrotem i po plamie nie było śladu.

profile.country.PL.title
maxrev1
Użytkownik

yaro626, ok a jakiej wielkości był to tv? Bo jednak jest to istotne, kolega ma 85 cali, ja 65 cali, zresztą jakie bonusy mi pozostawił serwis HTV z Krakowa to widac na zdjęciach, zobacz sam i pomysl czy chcialbys takie rzeczy miec na telewizorze za 6k, moze MIK Radom lepiej radzi sobie z czyszceniem matrycy? Nie wiem, natomiast wiem, ze wad nie widza a te ktore sa wg nich sa OK, to jakby Ci ktos porysował auto przy wymianie oleju tez byloby OK bo olej wymieniony, auto jezdzi, a rysy to tylko kosmetyka...?
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

U mnie po czyszczeniu matrycy, jest bajka .

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Mik Radom, to według mnie porządny serwis, kiedyś jak serwisowałem tam TV Philipsa, to nawet miałem możliwość rozmowy telefonicznej z elektronikiem z tego serwisu.

profile.country.PL.title
WnerwionyWiciu
Użytkownik

Mi wymienili tv, też miałem sporo plam... Szkoda tylko że dostałem tv bez głośników.  Druga reklamacja złożona