anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-50W755C - player, ipla - jakość/premium

ROZWIĄZANE
mazur_7
Poszukiwacz

KDL-50W755C - player, ipla - jakość/premium

Witam,

Zakupilem własnie ww telewizor i mam parę krytycznych uwag:

- jakość obrazu w serwisach i same serwisy wyglądają tragicznie (duzo lepiej wyglądają puszczane przez moje Raspberry Pi)

- obsługa ich jest także tragiczna

- nie ma opcji premium ? O co chodzi ?

Pozdrawiam,

Michał

19 ODPOW. 19
profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

Jakość/rozdzielczość video dostosowywana jest do prędkości łącza internetowego. U mnie na LTE video idzie prawdopodbnie w HD bo wyglada pięknie, jednak zwykle pierwsze kilkadziesiąt sekund zanim TV zbuforuje odpowiedni fragemnt jest pikseloza. Co do obsługi to od poczatku posługuje się myszką bluetooth.

mazur_7
Poszukiwacz

To ciekawe, ja mam UPC. Jak włacze TVN player z KODi to wygląda dobrze, idzie w HD. Jak włącze z aplikacji która zainstalowałem z APK to wtedy bieda. Podpięty jestem po WiFi.

mazur_7
Poszukiwacz

A jeszcze jedno w playerz'e nie da za bardzo się przesuwać kafelków w bok (na tablecie jest ekran dotykowy), myszka nie pomaga. Pytanie - czy masz tak samo, czy moze Twoja apk-a byla wersją na telefon ? Moze tam nie ma takich problemów.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Cristians mam prośbę,ponieważ to Twój pomysł z apk extraktor to czy mógłbyś wkleić linki w moim temacie dotyczącym zalecanych,polecanych apk? Tak to pomysły rozrzucone po tematach różnych zginą. Mazur po zainstalowanych apk np Player tvn działa wszystko idealnie. Potrzebny pilot i myszka lub klawiatura z gladzikiem. Mam mysz Microsoftu podpieta do tv (jedna z wielu kontrolerów) i myszką jak leci plik video klikasz, pojawia się pasek postępu pliku a pod nim po prawej jest jakość video. Od standardowej do bardzo wysokiej. Co do obsługi przewijania kafelkow to lpm trzymaj i ruch w bok jaki Cie interesuje. To że tv nie ma dotyku to ma myszkę to tak jak byś podlaczyl mysz pod tablet,te same ruchy i łapanie.

Grzesiek_lublin
Poszukiwacz

Dzieki juz znalazłem sam, szkoda tylko ze nie jest dostosowana do telewizorów (chodzi o obracnie aplikacji przy przeglondaniu)

mazur_7
Poszukiwacz

Jakość w TVN player przynajmniej rzeczywiście można zwiększyć ale tylko do "Bardzo wysoka". Szczerze mówiąc w tej lepiej używać KODI albo MOVIAN-a na Raspberry dla treści niepłatnych - bez reklam, zawsze w jakości HD. 

Problem się pojawia jak się chce skorzystać z opcji płatnych, bo jeżeli wtedy jakość też jest nie-HD to słabo to wygląda :]. Może i tutaj jest jakiś trick (może trzeba podmienić coś w jakimś pliku instalatorze .apk i będzie dobrze.

Nie wiem jak iPLA ale TVN wygląda że ma zmowę z Samsungiem bo tam treści można nawet w UHD oglądać, ale jakość obrazu na Samsungu jest pożal się Panie Boże. Dla mnie obraz na tych TV wygląda jakbym oglądał grę na konsoli.

Może TVN w końcu zaimplementuje apkę na Android TV z prawdziwego zdarzenia.

mazur_7
Poszukiwacz

Przy okazji dostałem taką odpowiedź z TVN:

"Aplikacja Player na platformę Android przeznaczona jest na urządzenia mobilne (telefon, tablet) i nie będzie działać prawidłowo na telewizorach z systemem Android. Nie posiadamy niestety w tej chwili informacji, czy aplikacja na takie telewizory będzie dostępna w przyszłości, obecnie  jej nie wpieramy."

Pozdr

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Haha dobre,nadal niech żyją w nieświadomości 🙂 i tu jest przewaga ogromna androida nad tizen,webos, FF itp. Użytkownicy tamtych systemów i Tv będą płakać i liczyć na litość producentów, a my dzięki Sony i android będziemy mieli wszystko 🙂

robo1221
Poszukiwacz

Witam. Mój model jak w temacie 50W755C mam problem z aplikacjami tj. IPLA, TVPVOD, TVN chodzi o zacinanie się oglądanego materiału internet mam ok. 20mb/s LTE youtube buforuje normalnie a w/w aplikacje chwilę ruszą wcisnę pauzę później przychodzę do TV włączam play i po chwili bufor zamiast iść dalej cofa się pod play czyli buforuje jakby od nowa. W czasie oglądania zatrzymuje się obraz na ok. sekundę i rusza a czasem jak się zatrzyma trzeba przewinąć i dopiero pójdzie dalej. I nie ma róznicy czy materiał HD czy SD. TV przywracałem do ustaweń fabrycznych ale to samo. Przez Wifi oraz LAN tak samo cofa się bufor. Też tak macie proszę o odpowiedź?

beneq720
Poszukiwacz

U mnie niestety nie chcialo to zadzialac