- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
wczoraj zainstalowałem najnowszą aktualizację systemu. Po tej czynności straciłem możliwość przesyłania obrazu z urządzeń mobilnych na telewizor za pomocą Google Cast. Czy ktoś ma podobny problem lub może zna jego rozwiązanie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie juz działa castowanie. Pomoglo ustawienie sychronizacji zegara z sieci.USTAWIENIA>DATA I GODZINA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
po aktualizacji kolory są za jaskrawe cos jakby za duzo zielonego ogólnie stabilnosc poprawiona tylko obraz moim zdaniem jeszcze gorszy niz był przed aktualizacja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dokladnie ten sam problem z kdl-50w755c po aktualizacji nie widac telewizora w sieci domowej nie dziala chromecast ani tv side view
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po aktualizacji zrobiłem reset pamięci i przywróciłem ustawienia fabryczne. Telewizor pojawił się w sieci i przesyłanie obrazu z urządzeń mobilnych działało jak powinno. Do czasu aż odpaliłem sklep Google i zassało mi aktualizację Google Cast. Problem powrócił i kolejne resetowanie pamięci już nie pomaga. Moja rada to właśnie zrobić taki reset i jeśli wszystko zadziała, nie aktualizować Google Cast.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
reset pamieci tylko chromecasta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ustawienia -> Pamięć -> Ustawienia Fabryczne
Nie jestem przy TV więc nazwy mogą się trochę różnić.
Reset ustawień samego Google Cast u mnie nic nie daje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dziwna sprawa robilem to wczesniej nic nie dalo a teraz zaczelo obslugiwac tv sideview
chromecast dalej nie dziala, zaraz po resecie chromecast ma wersje 1.15.xxxxxx
by po chwili miec juz 1.16.xxxxx na komputerze win10 mam wersje 15.827.0.6 i ona nie widzi tv
na lapku (win8) ta sama wersja chromecasta i tez nie widzi na telefonie tak samo (samsung s3)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ten sam problem.
Przy próbie połączenia ze smartfonem Xperia Z3 poprzez Łączność Xperia telewizor jest widoczny jako urządzenie do połączenia, ale przy próbie tegoż, wyskakuje błąd programu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po odpaleniu na TV programu Screen mirroring z linii aplikacji jestem w stanie rzucić obraz na telewizor wchodząc w tablecie w ustawienia -> wyświetlacz -> ekran cast (tablet lenovo). Połączenie nie zawsze łapie za pierwszym razem. Przeglądarka Chrome nie widzi w dalszym ciągu telewizora, ale rzucam obraz z całego urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A bezpośrednio z aplikacji YouTube możesz włączyć odtwarzanie z telefonu /tabletu na TV?
- « Poprzedni
- Następny »