Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
Czyli wygląda na to, że nie dotyczy modelu KD-65XG8596, nie wiem dlaczego.
Szkoda bo nagle pojawiły się ogromne problemy z zawieszaniem się telewizora. Nawet nie chce się włączać a jak w końcu ruszy to z restartem, przestaje odtwarzać telewizję naziemną oraz przestaje widzieć dekoder sat. Jedyne co wtedy działa to Netflix czy inne aplikacje internetowe. Myślałem że może ta aktualizacja coś pomoże to znowu niby nie do tego modelu.
Ma ktoś takie problemy? Możecie coś doradzić?
W swoim tv Xf9005 mam jeszcze wersję 6.6545 i działa chyba dobrze. Po lekturze tematu sam nie wiem czy aktualizować do najnowszej. Szczególnie martwią wpisy o zepsuciu obrazu. Może ktoś coś jeszcze napisze o swoich doświadczeniach...
Ja mam xe9005 i po aktualizacji mam bardzo widoczną poprawę obrazu.
Mam ten sam model. Obraz po aktualizacji masakra. Czekam na serwis, nie jestem w stanie nic poprawić.
To nie wiem, ja mam 49" mój brat ma 65" I u niego dopiero w pełni widać potencjał tego telewizora.
Qulfon - taki sam czyli jaki? Bo przewija się tu kilka różnych TV.
Jakaś pewna regularność zaczyna wynikać z tych postów tzn najmniej problemów przy zmianie softu mają matryce 65' z elektroniką XF9005. Jest to nawet logiczne, że rozmiar matrycy odgrywa znaczenie, bo w końcu jest to inna matryca i pracuje przy innych ustawieniach z płytą główną.
KD 55XF9005
Jednym słowem może być różnie a skoro obecnie jest nieźle, to chyba zacisnąć zęby i nic nie ruszać ? A w sprawie obrazu to dodam od siebie, że to mój drugi tv od sony. I zauważyłem pewną prawidłowość, tzn. zadowalający mnie obraz uzyskuję dopiero, gdy nanoszę poprawki na fabryczny tryb " żywy". Te same własne ustawienia ( poprawki) na innych trybach fabrycznych dla mnie są inne i dużo gorsze, chociaż w tym modelu ( xf 9005) i tak fabryczny " standardowy" jest już bardzo ok.
Zastanawia mnie fakt dlaczego aktualizacja do wersji 6.6555 nie jest wspierana dla modelu 55XG8596 tylko do wersji v6.3632? Aktualnie mam wersję v6.4758.0610 i sam nie wiem czy tak zostawić czy pobrać plik z supportu wydany 15 lipca i spróbować zainstalować?
Firmware 6.6555 to android w wersji 8 i nie jest przeznaczony do twojej wersji telewizora.Natomiast 6.3632 to android 9 i ten plik powinieneś zainstalować.Jak widać numeracja plików może tu być myląca.