Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
@miszczu77 Dzięki za informację, szukałem w ustawieniach jaka mam wersję systemu Android i jedyne co znalazłem to:
Wersja:9
Stan aktualizacji zabezpieczeń: 1 grudnia 2019
Wersja jądra: 4.9.125
#1 Tue Mar 3 02:01:03 JST 2020
Kompilacja: BRAVIA_UR2_4K_EU-user 9 PTT1.190515.001.S59 647581
Dodatkowo wersja oprogramowania: PKG6.4758.0610
Czy któraś z tych informacji wskazuję jasno która to jest dokładnie wersja systemu android?
No to ja już zupełnie nie rozumiem... Numer oprogramowania układowego v6.47 wskazuje, że jest to oprogramowanie nowsze niż jeszcze ciepłe v6.3632 dedykowane głównie do telewizorów serii XG.
Aktualizacja androida do wersji 9 była załatwiona w poprzedniej aktualizacji oprogramowania v6.3598.
Nie mam pojęcia skąd oprogramowanie v6.47 w telewizorze serii XG.
Dodzwoniłem się na infolinie, ale osoba która odebrała nie była wstanie tego wytłumaczyć zasłaniając się tekstem że na stronie jest zawsze najnowsza wersja oprogramowania. O nic więcej mnie nie zapytał, jak dla mnie strasznie niekompetentna osoba, po prostu brak słów.
Szanowni forumowicze jestem posiadaczem drugiego z kolei niesprawnego telewizora Sony. Wiem że nikt tutaj, zwłaszcza Sony Wam nie pomoże. Będą pytania czy uruchomił Pan ponownie lub czy przywrócił Pan ustawienia fabryczne, czy nie problem z anteną. Później jest tekst że skontaktują się z technikami i koniec, zostajemy sami z problemami. Nie wiem czy wszystkie tv prezentują taką jakość ale po raz kolejny nie kupię Sony, a szkoda bo lubiłem tą markę.
Z kolei ja wcześniej miałem x8509c a teraz xf9005 i żadnych problemów z nimi nie miałem. Nigdy, przenigdy.
To znaczy Wielce szanowne Sony do modeli z roku 2017 nie da androida 9 ?
Ja miałem model z 2019 i nie zapowiadało się na 9, teraz mam wyższy model z 2018 XF9005 i chyba też się nie zapowiada. Zresztą jestem podczas reklamacji i jeśli będę miał możliwość wymiany to nigdy, przenigdy Sony.
Panowie zawsze jest jakiś odsetek sprzętu który po czasie się zepsuje. Wejdzcie na forum tv Samsunga to narzekań jest 10 razy więcej niż tu.Miałem telewizory Samsunga,Panasonica a teraz Sony i nigdy żaden mnie nie zawiódł.Kolega około miesiąca temu kupił qleda Samsunga i przy rozpakowywaniu okazało się że folia z obudowy schodzi razem z farbą.
A ja jednak zaryzykowałem i wgrałem do swojego xf9005 najnowszą aktualizację i rzeczywiście obraz po niej był na początku bardzo przyciemniony. Z poziomu ustawień obrazu zrobiłem ich zerowanie i wróciło do normy. Żadnego resetu, czy przywracania ustawień fabrycznych tv. Obraz bardzo dobry. Zużycie energii w trybie uśpienia też powoli się zmniejsza i ogólnie jestem z tv. zadowlony. Mam nadzieję, że nic się z nim nie będzie złego działo...