Podziel się wrażeniami!
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Staram się dowiedzieć jaki pilot pracujący po Bluetooth byłby/jest kompatybilny z moim obecnym TV.
Model to KD-49xd7005 w standardzie pracujący z pilotem IR RMT-TX200e.
Pilot RMF-TX200e pracuje po Bluetooth ale tylko wyszukiwanie głosowe reszta po IR.
Testowałem też pilota RMF-TX520e ponieważ serwis powiedział że będzie działał, i działa po IR(wszystkie dostępne funkcje z pilota) natomiast po sparowaniu przez Bluetooth działa tylko część funkcji/klawiszy. Niestety nie działają również te które są potrzebne do podstawowej nawigacji TV.
Szukam więc pilota pracującego jak w modelach KDL-42W805A(RMF-ED003) lub jak w serii z 2015 w nazwie One-flick.
Serdecznie dziękuje za odpowiedz co dopasować.
Próbowałem u siebie też uruchomić nowszy pilot po BT ale podobnie, część klawiszy nie działała. Wątpię, że znajdziesz gdzieś info o ich kompatybilności ze swoim modelem, musiałbyś szukać tych pilotów i testować na żywym organizmie. Ciekawa opcja są uniwersalne piloty BT, które można programować z różnymi urządzenia, nie wiem czy będą hulać z tym TV ale Logitech ma takie piloty.
Dzięki za odpowiedź.
Będę więc próbował na żywym organizmie, oczywiście jak internet na coś naprowadzi.