Podziel się wrażeniami!
Po zauktualizowaniu do najnowszej wersji androida mój TV -KD-49x8309
trochę zwariował i zaczął zachowyawać się dziwnie, a mianowicie:
1. na niektórych aplikacjach (Eurosport player, TVP Stream) odtwarza tylko głos - ekran pozostaje czarny (nie pomaga reinstalacja aplikacji ani reset reutera, internet działa super). Inne aplikacje jak Showmax i IPLA działają ok.
2. po podłaczeniu słuchawek do gniazda słuchawkowego nie wyłączają się główne głośniki TV
3. bardzo spowolnione działanie pilota
4. po przełączeniu z dekodera HDMI na TV około minuty szuka kanału (ten czas jest krótszy gdy natychmiast po przełączeniu zmienię numer kanału)
Czy może ktoś z Was też to ma i znalazł już rozwiązanie. Szczególnie chodzi mi o punkt 1.
Pozdrawiam i czekam na jakieś rady (oprócz powrotu do ustawień fabrycznych bo i tak nic to nie daje)
A na 6-ce działało wszystko super!
oprócz powrotu do ustawień fabrycznych bo i tak nic to nie daje
Jako że właśnie zamierzam przywrócić telewizor fabrycznie po niedawnej aktualizacji do 7 muszę dopytac:
zakładam że wcześniej robiłeś przywracanie aby usunąc jaką niedogodność i okazało się to nieskuteczne - o jaką niedogodnośc wtedy chodziło?
Moim głównym problemem jest powolne działanie na pilota... czy kiedykolwiek przywracałeś aby usunąc właśnie to? Jeśli tak to czy akurat ta niedogodnośc została usunięta po przywróćeniu?
@wolfmarnapisał(a):Jako że właśnie zamierzam przywrócić telewizor fabrycznie po niedawnej aktualizacji do 7 muszę dopytac:
Z tego, co dowiedziałem się od serwisanta, który zalecił mi taką operację po aktualizacji, to trzeba to zrobić zaraz po - natychmiast po uruchomieniu tv, bo później to już nic nie daje.
A co robi takie przywracanie fabryki - nie wiem, działa wszystko ok.
Wcześniej miałem różne problemy z tv, ale w końcu przyjechali, wymienieli płytę, zaktualizowali do 6'stki (wtedy), zrobili przywracanie i wszystko działało ok. Teraz (7'ka) też zrobiłem w ten sposób i również jest ok.
@Darek_Anapisał(a):Z tego, co dowiedziałem się od serwisanta, który zalecił mi taką operację po aktualizacji, to trzeba to zrobić zaraz po - natychmiast po uruchomieniu tv, bo później to już nic nie daje.
No to mam przechlapane bo jednak aktualizację zrobiłem już dawniej. Ale w takim razie nie za bardzo rozumiem po co przywracanie fabryki jest cały czas dostępne w telewizorze skoro jego skuteczność zanika...
Inna sprawa że plany się pokrzyżowały i czas wolny tzn świąteczny musiałem przeznaczyć na coś innego więc następnym terminem umożliwającym mi przywrócenie fabryki byłby weekend majowy czyli jeszcze później.
Witam,
@lesnier zgłosiłem Twój probem do suppotu Sony - oto ich odpowiedź:
Ad. 1. Są to aplikacje zewnętrzne, które mogą nie być kompatybilne z systemem Android w wersji Nougat. W takim przypadku należy skontaktować się z dostawcą aplikacji oraz uzyskać informację o aktualizacji umożliwiającej kompatybilność z Android Nougat w wersji na telewizory.
Ad. 2. Proszę sprawdzić HOME - Ustawienia - Ustawienia dźwięku - Wyłączanie głośników po podłączeniu słuchawek - Wł
Ad. 3. Co znaczy spowolnienie pilota? Jaki jest czas reakcji? Czy klient próbował wyczyścić pamięć podręczną telewizora poprzez HOME - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć współdzielona - Pamięć podręczna.
Ad. 4. Również może być spowodowany zapełnieniem pamięci podręcznej. Dodatkowo - czy klient korzysta z modułu CAM? Jeśli tak to proszę o wyjęcie go, a następnie wykonanie miękkiego resetu poprzez przytrzymanie przycisku zasilania przez około 5 sekund przy uruchomionym telewizorze.
Pozdrawiam
Del
KDL43W809C - pojawił się problem ze zgrywaniem i wgrywaniem listy kanałów. Nie można wgrać listy kanałów, która została zgrana z TV z Android 7. Listy stare, stworzone gdy na pokładzie tego samego TV był jeszcze Android 6 działają bez problemu. Niestety przy próbie wgrania listy zgranej z Android 7 telewizor się restartuje zanim pojawi się konunikat o sukcesie przesyłania. Macie podobnie?
@Kultura.Fizyczna nie wiem jak dawno używałeś tej funkcji zgrywania ale ja już o tym pisałem te zgrywanie nie działa już od dawna a przestało działać już na Androidzie 6 listę mozna zgrać na pendrive wrzucić spowrotem ale wystarczy zmienić jeden kanał zapisać i już występuje to co opisujesz restart telewizora.