Podziel się wrażeniami!
Witajcie.
Dzisiaj chciałbym poprosić was o pomoc w wyborze telewizora. Z racji tego że dość długo odkładałem pieniążki nie chce żałować swojego zakupu. Do rzeczy.
Odłożone mam 4300 złotych, i mniej więcej w tej kwocie chciałbym się zmieścić. Interesuje mnie tylko marka sony.
Telewizor chciałbym aby wykorzystywał w miarę potencjał konsoli Playstation5. Z tego co wiem odświeżanie telewizora nie powinno być niższe jak 100hz i zalecane jest hdmi 2.1
Interesował by mnie telewizor 65 cali. A z racji tego że nie za bardzo się na tym znam, proszę was o pomoc. Ja wiem że to nie za duży budżet do kupna czegoś z powyższymi parametrami ale może znajdę coś w tej cenie. Ewentualnie czy moglibyście mi coś doradzić.
Z góry bardzo dziękuję za każdą poświęcona chwilę.
POZDRAWIAM.
Cześć Szymek, myślę, że zaraz odezwie się ktoś z forumowiczów z poradą, a tymczasem wysłałam Twoje zapytanie do Supportu. A jeśli chciałbyś skontaktować się w tej sprawie bezpośrednio z naszym działem wsparcia, oto dane do kontaktu:
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J
W tej cenie z HDMI 2.1 pod konsole to tylko 55 cali , proponuję XH 9096.
65 cali to 1000pln więcej.
Kurcze liczyłem na to że znajdę coś z hdmi 2.1 przy 65 calach do 4400 zł . W takim razie będę musiał poczekać z zakupem.
Witam,
@SzymekKrakow sprawa zostałą przekazana do supportu - oto odpowiedź:
Poniżej przekazuję modele telewizorów, które spełniają wymogi (65 cali, odświeżenie 100Hz i HDMI 2.1):
KD-65A8
KD-65A85
KD-65A87
KD-65A89
KD-65XH9505
KD-65XH9005
KD-65XH9077
KD-65XH9096
KD-65XH9288
KD-65XH9299
KD-65XH9296
Pozdrawiam
Pilne!!!
Wejdż na stronę M...Ex....Włóż do koszyka tv 65XP 9096 oraz dodaj odpowiedni i tani drugi produkt i wpisz kod promocyjny...wszystko jest na stronie M...Ex....i masz TV za około 4900 pln.
Oczywiście 65XH...pomyłka
Czy kupiłeś ten tv? Teraz masz ponownie promocję na 65XH 9096, 4999 w marketach bez żadnych warunków. Kupuj...
Wstrzymaj się z zakupem telewizora od sony. Te telewizory z tego roku to jedna wielka kpina! TV mają same problemy i są niedopracowane oraz wyprodukowane z wątpliwej jakości materiałów. Ja posiadam model xh90 to już jest drugi bo pierwszy został mi wymieniony przez sklep. Na razie w drugim Egzemplarzu nie ma jeszcze usterek ale strach wgrywać na niego nowe aktualizacje bo mogą popsuć TV. A i jakość samej matrycy ma wiele do życzenia obraz jest ładny ale w matrycach sony nagminnie wypalają się piksele co jest widoczne pod postacią czarnych kropek. Jedna z Firm uznawana za jedną z lepszych Sony teraz przez wielu będzie uznawane za najgorszy chłam na rynku. Dodatkowo Firma Sony nie posiada już własnych fabryk a zleca je pod firmom, a tam zapewne produkują te telewizory po pijaku bo ogromna ilość ludzi ma z nimi same problemy. Ja sam nigdy już więcej nie kupie tv od Sony a i nad PS5 się zastanawiam bo plotka o wadliwych sztukach ps5 może być prawdą bo jak z tv tyle problemów to i z konsolą może być podobnie.
Na pewno nie Sony 🤣🤣🤣