Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy ktoś się orientuje w temacie wymiany baterii w pilocie, jak już jest wymieniona to jak wyłączyć powiadomienie
na ekranie telewizora aby się nie pokazywało.
Po wymianie baterii w pilocie na nowe , komunikat sam znika . nie ma potrzeby go wyłączać w menu TV.
Jeśli dalej masz ten komunikat po wymianie może to świadczyć iż baterie nie spełniają wymagań pilota ( za niska pojemność lub napięcie )
Stosuję baterie różnych producentów zazwyczaj alkaliczne i nie miałem nigdy po założeniu nowego kompletu takiego komunikatu jak u Ciebie.
O jakim telewizorze mówimy i o jakim pilocie?
Szczerze mówiąc to pierwszy raz z czymś takim się spotykam.
W moim przypadku dotyczy telewizora 65XH9505 i pilota w wersji premium (Metalowe wykończenie podświetlane klawisze)
Po upływie około 3 miesięcy od założenia nowych baterii mam komunikat iż wyczerpują się i w krótce będzie potrzebna ich wymiana.
Pilot jest połączony z telewizorem poprzez bluetoth więc zużycie baterii będzie szybsze.
Ja mam xh9096 ze standardowym pilotem też połączony przez bluetooth ale bez podświetlenia, jak kupiłem w październiku 2020r. telewizor to do dnia dzisiejszego jedzie na bateriach co były w zestawie i żadnego komunikatu nie miałem dlatego moje zdziwienie.
Też mam tego pilota i baterie też wymieniałem po około 3mies, coś za coś.
Arczi007
Coś za coś?, no to ja dziękuję za światełka w pilocie co 3 miechy baterie wymieniać.😏
stanley50, jak dla mnie to możesz całkowicie wyrzucić pilota czy to ze światełkami jak piszesz czy bez, kogo to interesuje, baterie wytrzymują około 6 miesięcy, koszt 4pln.....