Podziel się wrażeniami!
Witam, od ponad 2 tygodni użytkuję telewizor Sony KD-65XG8596 i już dwa razy miałem problem z aplikacją Youtube. Po włączeniu aplikacji pojawiają się miniaturki filmów, każdy wybrany film uruchamia się, ale słychać dźwięk filmu przez ułamek sekundy i obraz stoi "zamrożony", czas filmu też stoi w miejscu. Po przewinięciu filmu dalej ponownie uruchamia się w wybranym momencie, ale ponownie słychać dźwięk filmu przez ułamek sekundy i obraz stoi. Restart aplikacji Youtube nie pomaga, dopiero przywrócenie do ustawień fabrycznych rozwiązuje problem na jakiś czas, ale jest to uciążliwe resetować telewizor co kilka dni.
Witam,
@Giena24 skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Telewizory KD-65XF9005 nie wspierają HDMI2.1. Każdy element powinien się wzajemnie wspierać. W związku z tym telewizor, dekoder, kabel i kontent powinny być kompatybilne. Zalecam oprócz zmiany kabla na HDMI2.0, zsynchronizowanie A/V: HOME - [Ustawienia] — [Dźwięk] — [Synchronizacja A/V] - Włączony oraz upewnienie się, że telewizor posiada najnowszą wersję oprogramowania PKG6.6575.
Pozdrawiam
To nie jest mój model tv w odpowiedzi od supportu. Ja mam KD-65XG8596
Dziś już kolejne zacięcie z youtube. Brak sił.
1. Nie można odinstalować tego ustrojstwa, można tylko odinstalować aktualizacje. Czyszczenie pamięci podręcznej youtube nic nie daje.
2. Aktualizacja do wersji v6.3632 z pendrive nie wchodzi. - TV wyświetla, że oprogramowanie jest aktualne i nie uruchamia nic z pena.
Pomóżcie mi, może dajcie nr do serwisanta. W TV jest opcja pomoc zdalna, gdzie generuje się specjalny kod, któy należy przekazać serwisantowi, tylko skąd numer tel?
Pozdrawiam i czekam na pomoc.
To się w głowie nie mieści co ten support wyprawia, oni się zachowują jak roboty zaprogramowane na odpowiadanie w kółko tego samego.
Cześć, pozostaje kontakt z zespołem pomocy technicznej, w celu rozwiązania sprawy indywidualnie. Telefonicznie (+48 223060694) lub poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics?cat=televisions-projectors&cpin...