Podziel się wrażeniami!
Witam
Czy ktoś wie jak wymusić w tv, by zadziałał protokół IPv6 ?
Jak włączę w tv test połączenia internetowego , pokazuje, że ipv6 jest niedostępny, a działa ipv4.
W ustawieniach menu tv , jest włączone ipv6.
W poprzednim sofcie tv była możliwość przełączania ipv4 / ipv6 , w obecnej wersji tego nie ma.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Ale po co chcesz włączyć w sieci domowej IPv6??? Masz kilkanaście milionów prywatnych adresów dostępnych w IPv4, więc czemu kombinujesz?
Witam,
@marcinor wiem ale to zaproponował support odnosząc się do tego wątku. Wydaje mi się zresztą, że @TomTheMenace wyjaśnił wszystkie kwestie dotyczaće IPv6.
Pozdrawiam
Istnieje możliwość, że zmienia się automatycznie. Dla pewności napisz do https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
W menu ustawień routera domowego trzeba włączyć tą funkcję IPv6 !!! W przypadku routerów ASUS jest to możliwe z poziomu smartfona i tabletu oraz pc po kablu. Trzeba oczywiście mieć zainstalowaną aplikację producenta do danego modelu urządzenia. Powodzenia!!
Witam,
Zgosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:
Istnieje możliwość zmiany protokoły IPv4/IPv6, nawet po najnowszej aktualizacji AndroidTV. Opcja zmiany dostępna jest w HOME - Ustawienia - Sieć - Ustawienia zaawansowane - IPv6 (on/off).
Pozdrawiam
Chyba nikt nie czyta co ja piszę. W menu routera jest włączone ipv6. Po włączeniu w telewizorze funkcji ipv6 nadal internet w telewizorze jest ipv4.
Witaj
Wygląda na to, że to Ty nie czytasz swoich wpisów. Cytuję fragment wpisu rozpoczynającego temat
" w ustawieniach menu TV jest włączone ipv6"
misiek1955
Tak jest włączone IPv6 tylko ,że jak sprawdzam stan sieci to IPv6 Wł. ,a Priorytet jest na IPv4
Bo lepiej mi działał net IPv6 na tv
W jaki sposób działał ci lepiej? Jakie testy przeprowadziłeś, że tak twierdzisz?