Podziel się wrażeniami!
Witam,
W jaki sposób postępować aby po reset'cie do ustawień fabrycznych (Bravia XF9005) zachować nagrane na HDD materiały?
Czy przed wykonaniem reset'u do ustawień fabrycznych odłączyć fizycznie dysk czy może go zostawić podpięty?
Czy podczas jego ponownej rejestracji dysk zostanie sformatowany a ja stracę wszystkie nagrania???
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam
Paweł
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@Paul_1971 dysk jest zarejestrowany w TV nic z niego nie ginie wkładasz po restarcie TV i działa bez dodatkowych czynności
Wdług mojego punktu widzenia, dysk jest osobną częścią , wiec można go odłączyć, ale lepiej, przy resecie do ustawień fabrycznych telewizora nie mieć nic podpiętego pod porty usb w telewizorze. Pozdrawiam
@Paul_1971 z dysku nic nie ginie nagrania zostają po resecie a jeżeli będziesz go chciał ponownie zarejestrować z dysku wszystko zostanie usunięte.
@marcinor dzięki za podpowiedz, oczywiście że odłączę wszystko aby być pewnym że proces przebiegnie poprawnie.
@zbygaaj to że nic nie zginie jest dla mnie jasne. Pytanie brzmi: jak postępować aby mógł używać tego dysku (z wszystkimi materiałami) po resecie do ustawień fabrycznych? Czy mój telewizor zobaczy go zaraz po podłączeniu, czy będzie ponownie wymagał rejestracji, co w tym przypadku spowoduje skasowanie danych, czego oczywiście chcę umiknąć.
@Paul_1971 dysk jest zarejestrowany w TV nic z niego nie ginie wkładasz po restarcie TV i działa bez dodatkowych czynności