Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

robaki pod ekranem KD-55XF7596

profile.country.PL.title
Preditio
Poszukiwacz

robaki pod ekranem KD-55XF7596

Witam zakupiłem telewizor 11.03.2019 jw. i zauważyłem pod ekranem 3 takie "robaki" podlega to gwarancji producenta po jakąś naprawę albo wymianę telewizora? Nie powinno tak być żeby matryca była nie szczelna.IMG_20200524_091747_1.jpgIMG_20200524_091756 (1).jpgIMG_20200524_091822.jpg

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Witam Zgaś nie używaj telewizora , bo się usmażą, połóż zapaloną lampkę przed dołem ekranu i zostaw na długo jak żyją, to wyjdą same do światła. 

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

To są wciornastki,potocznie nazywane przecinkami,Ja sam mam na matrycy dwa osobniki i się z tym pogodziłem,można zamówić odpłatną usługę czyszczenia matrycy,Ona nie może być hermetycznie szczelna,ponieważ wydziela się z niej dużo ciepła,a robaczki są naprawdę małe i nie licz na to,że ci wyjdą,bo masz je z tamtego lata.

Kosecki
profile.country.PL.title
Preditio
Poszukiwacz

A jak nie wyjdą?

profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

@Preditio 

Czy podlega to gwarancji to dowiesz się dzwoniąc do Serwisu Sony. Moim zdanie to nie powinno być tak, żeby robaki zagnieżdżały się w środku matrycy. Spróbuj zadzwonić do Sony i jak nie będą chcieli usunąć tego na gwarancji, trochę po nalegać. Nic nie tracisz a wygrać możesz darmowe usunięcie robaków.