Podziel się wrażeniami!
Cześć i czołem!
Problem w moim tv 43xf8505 jest taki, że wyłącza się samoczynnie podczas oglądania tv naziemnej, netflixa, hbo go, youtube, grania na ps4pro. Wyłącza się nagle. Nie raz po kilku minutach, nie raz po godzinach. Nawet do 40 razy na dobę. Wygląda to tak, że obraz znika, ekran czarny, pilotem nie włączę, bo jakby brak zasilania. Wyłączam więc wtyczkę zasilania z prądu, niejednokrotnie do kilku razy zanim zaskoczy i zechce się uruchomić. Potem napis Sony i „ładowanie” andrioda. Oczywiście problem za chwile znowu się pojawia. Nie pomaga reset, ustawienia fabryczne, aktualizacja, wymiana zasilacza, wszelkiego okablowania, zmiany gniazdka zasilania. W innym pokoju tv Phillips działa bez zarzutu.
Lokalny serwis (Słupsk) wziął tv na tydzień na sprawdzenie. Wg ich tv działa bez zarzutu. Twierdzą, że nie są w stanie stwierdzić usterki zatem nie mogą podjąć naprawy. Problem widzę, że jest powszechny, więc doskonale wiedzą o co chodzi. Tylko taki „serwis” jest dla nich oszczędni bo nie robią nic!
Tłumacze serwisantowi na miejscu, że wygląda to tak, jakby odłączył pan w trakcie oglądania wtyczkę zasilania i nie mógł uruchomić tv pilotem. Że trzeba ponownie włączyć zasilanie, aby uruchomić tv. Nawet kilka razy nim zaskoczy właściwie.
Gdybym wygrał te 4 tys które wydałem na ten bubel w dniu premiery, to wróciłbym do Sony Centre w Gdyni i rzucił tym tv na posadzkę w sklepie. Tyle nerwów co ten sprzęcik pochłania, to głowa mała.
Czy Wy również walczycie z podobnym problemem, czy znaleźliście rozwiązanie likwidujące problem?
Witam,
Wiem, że może to być trudne ale czy masz możliwość nagrania momentu wyłączenia. Czy do TV masz podłączone jakieś dodatkowe urządzenia?
Pozdrawiam
Mam nagrany ten moment.
Obrazując go wygląda to tak, jakbyś wyciągnął kabel z zasilania. Tv gaśnie, nie reaguje na pilota. Nie ma znaczenia czy coś jest podłączone do tv, bo nawet przy odłączeniu hdmi (ps4) czy ethernetu tv gaśnie.
Witam,
Wrzuć filmik na forum przekażę do supportu by to zweryfikowali.
Pozdrawiam
Załączam także filmik innego posiadacza tv z serii xf obrazujący ten sam problem.
Problem jest globalny, przeszukując internet natknąłem się sporo zgłoszeń.
I co z tą weryfikacją?
Tymczasem trwa moja walka z tym pudłem:
w pełni zobrazowana sytuacja tego, co mam na co dzień. Liczba zgonów urządzenia przekroczyła dziś 10.
Serwis Elsan w Słupsku nie widzi awarii w tym tv.
ps. Czytaj opis pod filmem na Youtube.